mån. okt 25th, 2021

Idag var det så dags för den omtalade Zeddadagen. 36 hål plus en ganska lång bilresa till och från banan innebär ju såklart att det finns extra mycket att avhandla i dagskrönikan.

Vi tar det från början. Uppstigning 05.30 och och avfärd 06.00. Förare Zedda och kartläsare Pettson tog ett tag att synka ihop sig. Efter två felkörningar kom Pettson in i Zeddas något offensiva körstil och vi kom fram till banan i god tid.

Dagen börjande med match i lagtävlingen och vi spelade bestboll. Veteranerna ställde upp med sina klassiska uppställningar. Peter och Mange ställdes mot Håkan och Pettsson. Trots att Mange och Håkan spelade bra golf kunde de idag inte alls mäta sig med Pettson och Håkan som bombande sönder minianalerna, ledde från start till mål och avgjorde matchen redan på hål 16. Mange och Peter var efter rundan märkbart tagna och besvikelsen lyste igenom.
-En jävla tråkig boll. Håkan och Pettson betedde sig som indianen i Gökboet som börjar prata först i filmens sista scen, konstaterade Peter efter rundan.

Håkan och Pettson svarade förstås med ett tyst och brett leende. Det var som vanligt helt enligt gameplan att inte ge Magnus och Peter nödvändigt bränsle.

I den andra matchen var det jämnare. Perra och Zedda började svagt mot Masse och Mattias. Första nio gick helt åt rookies håll. Perra var helt under isen och Zedda fick kämpa mycket på egen hand. Men efter kaffet på nian vaknade Perra till och det var först och främst Perras putter som var glödhet. Mytomspunna Teebaggers  tog sig ikapp och mot slutet av rundan blev blev det ”prison rules”.

Psykningarna haglade och det fanns inte en vit pinne som inte nämndes inför ett slag av motståndarna. Det som triggade igång det hela var ett olyckligt missförstånd. Mattias och Masse letade boll i ruffen när Mattias kastade en boll i ruffen för att testa ruffen lite. 100 meter bort satt Zedda med tubkikaren och vrålade: BYXDROPP! Någon sekund senare återfanns Masse boll mirakulöst!

Upplösningen blev dramatisk och det hela slutade lika efter det att Zedda säkrat ett halvt poäng med en lagom lång putt. Inför fredagens fyra avslutande singelmatcher på lagtävlingen är nu ställningen 3-1 till de regerande mästarna rookies.

Den som imponerat mest i lagtävlingen är Håkan som vunnit sina båda matcher ganska övertygande. Håkan fortsatte även på eftermiddagen att imponera i den poängtävling som spelades. Håkan fixade segern efter att ha fått ihop imponerade  34 poäng på långa, svåra men mycket vackra Gamla banan på Bokskogen. Lika imponerande var Peter som även han fick ihop 34 poäng men föll på att han har högre handikapp än sin bror.

Håkan har under veckan mer och mer visat sig vara den lagpappa som the rookies så väl behöver både på och utanför banan.. Han möter på ett respektingivande sätt upp mot de något mer bullriga veterans. Dessutom spelar han bra golf och det är inte omöjligt att han kan knipa den åtråvärda Skåneveckantrofén när kampen om den avgörs imorgon.

Mest spektakel var det dock i bollen med de fyra största bråkstakarna Peter, Zedda, Mange och Perra. Vi ger er här det mentala fotografi över hur det går till när dessa spelar golf.
På hål 10, efter fikat, säger Magnus:
-Ja, den som är klar kan ju slå.
Perra var inte sen att lyda det och smäller iväg en boll fortare än någon hinner reagera.

Samtidigt stiger Zedda ut från kaffeboden med en stor kopp kaffe i ena handen och en lika stor daimstrut i den andra.
-Brukar vi inte fika efter nio hål?, frågar Zedda ilsket.
-Ja, det var sånt jävla hets att vi skulle iväg, kontrar Perra.
Bakom ryggen på de båda syns ett lätt leende på Magnus läppar.

Vad Peter hade för roll i detta förtäljer inte historien men högst troligt är att han på något sätt arrangerade hela altet.

Till sist, Bokskogen var en höjdpunkt. Två fina banor varav den gamla banan var snäppet vassare. Vissa var lite missnöjda med de något långsammare greenerna än på lilla vik och djupa dal men som helhet var alla överens om att Bokskogen var en höjdare.

Lämna ett svar

P