Vi tar tempen inför Ryder Kapp

Efter fjolårets formidabla succé där Gotland pulvriserade Stockholmarna är intresset för årets upplaga rekordstort här på ön.
Kaptenen Jacke är laddad och ser fram emot mot att inta Stockholm nästa helg.
-Vi är medvetna om att vi åker upp till Stockholms blodbad men vi ska se till att det är stockholmsblod som flyter längs gatorna, lovar Jacke.

Gotlandslaget ställer upp med samma manskap som var vägvinnande ifjol och enligt Jacke är det ett formstarkt lag.
-Ja, absolut. Det ser jättebra ut. Det känns som alla är hela och hyfsat rena samt haft möjlighet att pricka in storformen till nästa helg. Vi kommer samlas på söndag för att spela ihop oss samt finslipa på de sista detaljerna. Det är svårt att peka ut någon enskild som extra sevärd och det är lite det som är styrkan i vårt lag. Vem som helst kan gå in och bli matchvinnare.

När vi däremot pratar om Stockholmslägret blir Jacke mörkare i tonen.
-Ja, egentligen vill jag inte kommentera det men jag kan säga så mycket att jag inte gillar deras sätt. De har mörkat mycket för oss vilket gjort vår planering svårare och det är inte fairplay.

Kan du ge något exempel?
-Ja, vi vet till exempel inte fullt ut vilka banor vi ska spela och det har också varit väldigt tyst om spelupplägget. Det känns som de efter fjolårets skalpering är lite rädda för oss och försöker hitta alla tänkbara medel att vinna fördelar.

Det går rykten om att stockholmarna petat några från fjolårets laguppställning! Vad vet du om det?
-Ja, jag har hört det också. Den officiella versionen är väl att Ryde och Grönis är skadade och därför inte kommer att delta men källor nära Stockholmslaget säger att det inte är hela sanningen. Själv vet jag inte riktigt vad jag ska tro om det, suckar Jacke.

Jacke berättar vidare att han tror sig veta vem ersättarna är och givetvis också scoutat dem.
-Enligt mina källor kommer en Fahlman och Janson som kliver in som ersättare och stämmer det så tror jag det är ett lyft för dem. Det är definitivt inga dussinlirare det handlar om utan här har de handplockat två killar som i det närmaste gjort matchspel till en konstform. Fahlman skulle man kunna beskriva som en version av vår Mange J. Om de två hamnar i samma boll kan vad som helst hända känner jag.

 

P