ons. okt 20th, 2021

Mattias har gått fram som en ångvält i årets tour och efter 5 deltävlingar såg han ut som en stensäker vinnare. Men…Han lär även i vissa forum själv deklarerat att han redan räknat hem segern i årets tour.

Men de senaste rundorna har överlägsenheten stagnerat och istället har Magnus knappat in väsentligt. Ledningen i leaderborden har snabbt minskat och inför deltävling 8 är Magnus endast 6 slag efter Mattias.
Mattias själv vill egentligen undvika ämnet men ställer motvilligt upp på en intervju.

Räknade du hem segern för tidigt i årets tour?
-Ja, det är möjligt att jag gått på myten om min egen förträfflighet men det är svårt att inte göra det. Det är tufft att vara i ledning. Alla bara förklarar hur bra man är och till slut så tror man lite på det!

Tror du Magnus kan komma ikapp och vinna i år?
-Absolut finns det på kartan. Jag tycker ändå jag spelat hyfsat men jag känner mig verkligen jagad av Magnus som kommer närmare efter varje runda. Magnus är en duktig spelare och har spelat jättefin golf under sommaren och hösten.

Men du, vad hände egentligen på det där hotellrummet i Stenungssund när du och Magnus var ensamna under en regnig julikväll? Det känns lite som Magnus har spelat bättre golf efter det.
-Ja, vi hade diskussioner av mer filosofisk karaktär. Vi pratade om livet, inre känslor och sånt. Mer vill jag inte gå in på.

Vissa påstår att du inte spelat lika stabil golf under hösten som under våren. Har du nån kommentar till det?
-Ja, jag kan hålla med om att det varit svajigare under hösten och jag har gjort en mental analys över vad det kan bero på. Jag har kommit fram till att en enskild händelse kan ha påverkat mig väldigt starkt.

Vill du berätta om den händelsen?
-Det var under Västkusturnén när vi spelade på Stenungsunds GK. Första nio spelade jag min kanske bästa golf någonsin. Det var nästintill perfektion på allt. Efter pausen vid utslaget på tian kände jag mig helt osårbar när jag stod med min cobrabaffler i handen. Den klubban hade jag aldrig någonsin missat ett slag med. Men så kom det, från ingenstans, en jättetoppning. Jag peggade om och slog en till vilket blev ytterliggare en jättetoppning. Så här i efterhand har jag kommit fram till att där, på tians utslag på Stenungsunds GK, förvandlades min golfvärld. Fram till dess var jag untouchable men där förvandlades jag till sårbar. Jag pratade lite med min kompis Mike Tyson häromdan och han berättade att han hade precis samma känsla precis innan han bet av Holyfields öra. Han gick från osårbar till sårbar inom loppet av en sekund. Nu har ju jag än så länge lyckats hålla mig från att bita av nåns öra som tur är.

Med den starka berättelsen lämnar vi intervjun med Mattias men vi ser med spänning fram emot upplösningen av touren där slutsegrare än så länge är långt ifrån klar. Sex slag är inte mycket.

By Magnus

One thought on “Tog Mattias ut segern i förskott?”
  1. Fint skrivet inlägg om upplösningen i Aalborg Tour, och bra att du inte gick djupare på diskussionen vi hade på Stenugnsund. Men helt klart fick du mitt sinne att vakna och jag kom ur min tunga svacka, jag kände att vi fick väldigt fin relation också. Men som sagt det är ännu långt kvar till segern i Aalborg tour för dig, och jag skall göra allt i min makt att stoppa din framfart i våra tävlingar. Snacket i gruppen har ju varit uppe om att du kanske inte skall få vara med i gänget pga. av detta. Jag tycker väl det är lite väl drastigt att utesluta någon bara för att man spelar bra golf. Och sedan är ju faktiskt du tävlingsledare i alla tävlingar, vem skall kunna axla den tunga roll. Nej du sitter SÄKER anser jag! Jag tycker i alla fall att det är jättespännade inför upplösningen i touren. /Magnus

Lämna ett svar

P