Plötsligt händer det! Mange dödade alla med monsteravslutning!

Mange har haft en lite tragglande Aalborgsäsong men i sista rundan slog han till. Det var en avslutning av sällan skådat slag. Par på 15, birdie på 16, birdie på 17 och birdie på 18! Mange flög genom fältet och stannade högst upp på -5, 67 slag.

Det var blåsigt på holmen och många hade det svårt i vinden. Spelfältet var hyfsat samlat första nio men det var på sista nio som man började ana vart segern var på väg. De två tidigare majors har vunnits av Jacke och Mattias men de var tidigt borta från toppstriden så att det skulle bli en ny majorvinnare stod klart tidigt.
Pettson, Håkan och Peder låg stadigt på röda siffror men när Pettson och Peder tappade samtidigt som Håkan låg stabilt runt -4 så såg det ut som Håkan skulle knipa sin första major.

Men så började det mullra bak i ledet och en ångvält kopplade på turbon. Mange gick igenom svåra 11-13 på par, gjorde bogie på 14, par på 15 och sen alltså birdie på 16, 17 och 18.
Stackars Håkan som spelade sitt livs golf kund bara titta på när Mange passerade i leaderboarden.

Håkan slutade tvåa på 68 och en stark avslutning från Peder gav honom tredjeplatsen. Bästa rundan iår från Pettson ledde fram till fjärdeplatsen.

Det var gott om extratävlingar och spektakel som sig bör på en Aalborgavslutning men vi lämnar dessa därhän. På priscermonin glömde vi dock att redovisa längsta och närmast så det gör vi här.

Steen knep längsta på en mulligan och Perra tog andra raka närmast.

I övrigt kan meddelas att Mattias och Jacke, som gick i sista bollen hördes surmulet mumla på artonde fairway om eventuell protestinlämning.
-Det här med slaggolftävlingar gynnar bara de med högre handicap och det syns tydligt idag, tyckte de.

Nedan finns resultat från dagens runda samt totalen för Aalborgtouren.

Såhär slutade Aalborgtouren 2015:

Jacke tog i överlägsen stil sin tredje raka intäckning i Gyllene peggen. Peders vassa säsong räckte till en finfin andraplats. Stenne halkade ner till femte eftersom han missade sista tävlingen

P