ons. okt 20th, 2021

Så fick vi då äntligen i Aalborg i strålande sol, på en vacker bana och med smått fantastiska scorer. Det var tre rookies som stal det mesta av uppmärksamheten.
Ståhlis lirade ihop med Holmgren och det var lyckat. De blev trea på -11. Totte gjorde tourdebut och tillsammans med Steen blev knep de andraplatsen på -12.
Men namnet för dagen var Winzell som klev in tillsammans med Jacke och sköt en otrolig 59-runda och vann på -13! Stor golf!

Det var som sagt en strålande sommardag. Lagen var ihopparade utifrån placering i touren vilket gav några udda lagsammansättningar.

Winzell och Jacke la i högsta växeln från start och matade i birdie på birdie. Winzells putter var glödhet men utslagen var allt annat än hett och det sista nio blev det att jobba för det långslående paret. De höll ihop det på ett imponerade sätt och svarade för den bästa scramblerunda touren någonsin sätt då de vandrade in på 59 slag.

Ett otroligt resultat men de var trots detta jagade hela vägen i mål. Stabila Totte  teamade med Steen och det var också ett glödhett lag. Med en bogey på 16 såg de dock ut att gå miste om andraplatsen men en imponerade birdie på sista hålet gjorde att de slutade bara ett slag efter superduon Winzell/Jacke.

Ståhlis var siste man in att anmäla sig och han hamnade ihop med Peder. De höll ihop spelet bra och hjälpte varandra ur många kniviga situationer. Ståhlis slog förmodligen kvällens slag när han på hål 5 smekte iväg en spoon cirka 200 meter upp på green och lät Peder säkra en birdie. Där kopplade de ett grepp om topposition i leaderborden som de aldrig släppte.

Mattias och Mange spelade fin golf men hade det jobbigt på greenerna. De hade mängder med birdieputtar som inte ville rulla i men vandrade till slut i mål på -9 efter 3 birdies, en bogey och resten par. Mange knep närmast flagg med en snygg märla och de var dessutom de enda som klarade båda glory holes vilket gjorde att de fick med sig fina poäng från Slite.

Pettson/Stenne blandade lite. Två fina birdies på första nio men men dubbelbogey på femman gav smolk i glädjebägaren. Stabilare sista nio men nådde trots detta inte upp till högre höjder. De missade dessutom båda glory holes men fick med sig längsta drive efter en snygg ärta från Pettson.

Perra/Silven var sist och det var en lätt uppgiven Perra efteråt. Tydligen är det så att Silven gått in i knullsäsongen och det hade inte Perra blivit informerad om innan vilket gjorde honom lite besviken. Det var dock ändå en helt ok runda som slutade på -5.

Riktigt kul att se så mycket fin golf och fina resultat.

>>Alla scorer

Lämna ett svar

P