mån. okt 25th, 2021

Aalborg 6 blev Johan Steen show från början till slut. Han kopplade tidigt greppet, hade bra koll på sina erados och när allt skulle till att avgöras spikade han igen kistan med ett omöjligt par på hål 16 och tog hem Aalborg 6 på -5 (tre använda erados).

steensparParet på hål 16 var svårt ta in. Utslaget var så snett att det nästan passerade en annan tidszon. Inspelet var omöjligt med Steen satte upp det och puttade sen i ett par.

Vi har för att beskriva paret gjort en grafisk bild.

Utslaget flyger alltså över en skog, stannar innan en bunker, på en öppen yta, där det finns en möjlighet att slå bollen. Att bollen ens är spelbar är ett under. Att Steen från det läget gör par är mästerligt.

Nu ska vi säga att det idag inte var CrossCountry för hela slanten och medspelarna i bollen vittnade om att Steen ofta höll sig på den bana det är tänkt att man ska hålla sig på idag. Det var också så att segersiffrorna snarare kunde blivit större om puttern hade funkat bättre idag också vittnar rapporterna om.

Det var typiskt Aalborgväder när touren intog När. Den sydliga vinden var jobbig och första nio hålen piskade det lite regn också.
Att När GK dessutom valt att starta Aalborg 6 från tee 10 istället för tee 1 ställde till det för mångas Eradoupplägg.

Tourledaren Jacke kämpade hårt första nio men föll sakta bakåt i fältet. Alla vet att Jacke dock sitter på starka avslutningar och så var det även denna gång. Jacke spelade de trixiga sista hålen snyggt och tog sig upp på delad tredje plats med Peder.

Peder svajade inledningsvis och hamnade snabbt i eradotrubbel. Sista nio gick dock som tåget för Peder och han tog sig upp på en snygg delad tredje plats med en erado till godo.

I första bollen med Jacke och Peder gick Eradokungen Håkan men han fick inte riktigt till Eradostrategin idag. Håkan lämnade, sin vana trogen, in en liten protest mot Gamebook för att han inte fick ta en Erado på det 18:e hålet (som idag alltså var hål 9) men protesten avslogs omgående. Håkan slutade sjua på +1

I andra bollen gick Silven, Pettson och Mattias. Silvens strategi inledningsvis var att inte plocka några erados alls. Han rasade i leaderboarden men behöll sina erados. Men när han kom in på sista nio blev det Cirkus Silven. Erado, birdie, erado, bogey, erado, erado och där försvann Lasses chanser. Han föll fritt och landade på åttonde plats på +3.

Ännu tyngre föll Pettson. Första eradon på redan på hål 1 och Pettson hämtade sig aldrig. Han hittade mycket bunkrar, out och hade en verklig tuff runda ute i regnblåsten på När.
Hans kommentar efter rundan var gripande:
-De här 350 kronorna det här kostade kunde jag gett till röda korset istället. Det hade känts bättre…

Mattias var inledningsvis bra med men föll bakåt i fältet i början av sista nio. Eradosarna tog slut redan på hål 13 men därefter svarade han för en mäktig avslutning med att spela par och krydda med två birdies. Detta förde fram Mattias till andraplatsen på -4.

I sista bollen fanns Perra, Stenne och Steen. Perra inledde inte så starkt men kom även han igång sista nio. Perra hade bra koll på sina Erados och hade slagläge på topplacering men med en jobbig dubbelbogey på 17 slutade det på -1 pch en delad femteplats.

Femteplatsen delade han med Stenne. Stenne var inledningsvis med bra i toppen och högg och såg länge ut att kunna utmana Steen. Men de knixiga sista nio blev en prövning för Stenne. Eradosarna försvann snabbt och han föll tillbaka till femteplatsen.

Närmast hål knep Håkan och Längsta drive knep Jacke. Bra utdelning blev det på Glorys holes där de enda som missade var Lasse och Pettson som gjorde varsitt besök i Punsn.

Extra beröm fick idag tävlingsledningen för bollsammansättningen.
-Idag var det inte Gamebook utan jag som satte ihop bollarna. Vi har haft tillfällen då det hamnat slölirare i bollarna längst fram som stoppat upp och dagens sammansättning var ett expriment som slog väl ut. Boll 1 sprang som beräknat på och var i mål ungefär ett halvt dygn innan boll 2. Jag satte lite frågetecken på om boll 2 skulle kunna hålla speeden uppe för att dra ifrån några snabbspelare i boll 3 men det gick det också.

Det var allt för ikväll. Andra åtaganden väntar här ikväll så de som vill se resultatsammanräkningen får hålla sig till imorgon då den kommer.

Dagens resultat finns dock här…

Lämna ett svar

P