ons. okt 20th, 2021

Skåneveckans vänners resa !

/M

Dag 5

Det blev en avslutning värd namnet när Skåneveckan anno 2011 avslutade med spel på Mölle GK. Vädret var lika fantastiskt som de övriga dagarna och vi hade verkligen sparat bästa banan till sist.

Vackra Mölle GK var helt enkelt fantastisk! Vackert inmejslad mitt i ett naturreservat och med vyer från green och tees som fick oss att flera gånger tappa hakan. Spelet då? Jorå, Östergarnsfalangen var fortsatt starka och superhjälteklass var det på Pettson första nio som nålade i fantastiska tre birdies på första nio. På elvan, ett tillsynes ganska enkelt par tre hål, satte dock en lömsk avrinningszon stopp för Pettsons framfart.

Ahlgren, som spelade för segern i touren, spelade bra första nio men tre sträck på rad sista nio gjorde att resultatet inte blev i toppklass. Rundan på 79 netto räckte dock till seger i touren. Pettsons framfart på Mölle förde dock upp honom till en delad andra plats tillsammans med Skåneveckanveteranen Perra.

I parmatcherna sista dagen lyckades Pettson/Zedda slå sjukstugebollen Masse/Magnus med 2 upp. I den andra matchen blev dock siffrorna något större och matchen fick redan efter nio hål smeknamnet ”Slakten i Mölle”. Bröderna Andersson tog sig ann Perra/Mattias och det hela slutade med 7 upp för de sistnämnda.

När vi summerade veckan kunde vi alla konstatera att resan varit underbar. Hatten av för planerarPeter som sytt ihop ett paket i toppklass.

Ett par kom-ihåg från huvudet var att de extratävlingarna är det värt att nämna att Perra vann flest längsta drives och Mattias gjorde flest birdies.

I övrigt är det värt att nämna Masse som kämpade sig igenom årets vecka. Vissa dagar kom inte skor och stumpor på förrän vid första tee och inte förrän sista dagen klarade Masse av att pegga upp bollen.

Dag 4

Bör Zeddadagen strykas?

36 hål på Båstad igår satte sina spår idag när touren flyttade vidare till anrika skogsbanan Arild. Årets golfklubb 1997 och det var nog ungefär då nånstans de klippte greenerna senast också.

Men nej, vi ska inte lägga någon skuld på banan idag. Det var trötta huvuden och stela gubbkroppar som gjorde att scorerna seglade iväg till astronomiska höjder idag igen.

Vet inte var vi ska börja men redan på hål 1 sattes ribban när Perra var nära tårar efter det att bollen var tillsynes uppslukat av Arilds ruff.

Eländet bara fortsatte. Mattias duffade till sig sträck efter sträck och en Pettson utan keps snyggade till solbrännan men kan ha fått solsting på kuppen.

Håkans dag på banan var tung. Håkan verkar har haft sina fifteen minutes in fame denna vecka och när man såg han skjuta automateld in i dungen på hål 15 känns den där 68-rundan från tidigare i veckan väldigt avlägsen.

Peter började bra men Arild fick även Peter på fall.

Masses kropp har hämtat sig och idag var han till och med med och puttade övningsgreen. Fem timmar senare var dock humöret på Masse i botten och när han kom in på 18 idag bjöd han bort alla sina bollar!

Magnus körde bil idag vilket var bättre för knäet men inte hjälpte det golfen så mycket. Han blev dock tillsammans med Mattias bäst idag på 80 netto.

Zedda då? Jorå, han började bäst av alla och inledde med att gå på sitt handicap men sen började out of boundspinnar och vatten dyka upp då föll Zedda igenom. Kulmen kom på hål 15. Zedda slog i vatten och Magnus satt i bilen bredvid och matade fram bollar. Tre stycken blev det rakt ner i samma vattenhindret innan Mange satte stopp för bollflödet!

I matcherna vann Perra/Pettson över Mattias/Zedda med 2 upp och Peter/Magnus över Masse/Håkan med 2 upp.
I match nummer 2 kom dagens genomklappning när Peter/Mattias slog Perra/Håkan med hela 7 upp på nio hål!

Imorgon väntar sista dagen och touren har flyttat en mil norrut till Mölle. Vi sitter nu på rummet och spanar över Mölle golfbana i solnedgång. Det ser härligt ut och efter en tung dag i Arild finns förutsättningar för kanongolf imorgon.

O sen rubriken då. Samtalsämnet efter rundan var om de 36 hålen från gårdagen satt för djupa spår i Skåneveckans gubbar. Kanske 18 hål är allt vad gubbarna orkar med för att inte vara som treasdockor dagen efter!

Dag 3

Dagen då Östergarnsfalangen tog över

Maratongolf alá 36 hål på Båstad GK var vad som stod på programmet. Detta passade östergarnsfalangens Pettson och Ahlgren bäst. Båda två trivdes bra på Båstads kuperade parkbana och svarade för 79+80 (Pettson) och 76+74 (Ahlgren). Med dessa två resultat avancerade de i tabellen och passade även på att krossa Håkan och Magnus i den sista matchen med hela 10 upp.

Den krossen hamnade dock i lä när det i den sista bollen blev hela 12 upp för Peter och Zedda mot Oldtimersparet Masse och Perra.

Men det var trots allt Östergarnsfalangens dag. Pettson och Ahlgren vann även sina första matcher. Pettson tillsammans med Håkan slog Peter och Masse och Ahlgren tillsammans med Magnus slog Perra och Zedda.

Pettson har varit stabil under hela dagen men en av få svackor kom på elfte hålet på sista rundan när han blev störd i baksvingen av citat: ”skrammel och helvete”. Den skyldiga till skramlet var Magnus som plockade upp en macka för att smaska lite på. Vem som var skyldig till helvetet låter vi vara osagt.

Ett hål senare blev det också interna stridigheter mellan Mange och Håkan när de puttade samtidigt på sina bollar. När Magnus boll var på väg i kopp kom plötsligt Håkans boll farande och knockade bort den. Efter det fick Håkan veta att han levde.

Perras humör verkar dock ha varit ganska bra hela dagen och det rapporteras egentligen bara om en incident värd att nämna och det var när han lät att tant får veta vad han tyckte om hennes gubbe under en genomsläppning.

Zedda som bjudit på fint spel under veckan föll under första rundan tillbaka in i känt Zeddaträsk med bollar som likt målsökade precisisonsmissiler lyckades leta sig utanför de flesta out-of-bounds pinnar.

För gårdagens succéman Håkan gick det hyfsat första 18 för att sista 18 gå helt in i väggen.
För bror Peter var det tvärtom. Han var på väg att lämna banan första 18 för att efter lunch spela upp sig igen.

Imorgon väntar St Arild och på fredag spelas the final battle på Mölle.

Dag 2

Håkan är kungen av Torekov

Nån tennisspelare eller någon brat aspirerar säkert på titeln kung i Båstad. Någon mil söder om Båstad ligger Torekov och där heter kungen från och med idag Håkan Andersson.

På parkbanan i Torekov regerade Håkan Andersson idag och sköt med sin fantistiska 68-ronda alla andra i sank. Mest förkrossande är förvandlingen. När Håkan steg upp i morse såg han allt annat än laddad ut vilken fick bror Peter att utbrista vid frukostbordet:
-Vem är du och var har du gjort av Håkan? Ditt ansikte ser ju helt deformerat ut.

En dryg timme senare hade dock Håkan vaknat och innan avfärd till golfbanan bjöd han på en bejublad Perraimitation på parkeringen till låten Disco inferno.

På banan ägde Håkan och tillsammans med sin lagkamrat Zedda slog de Peter och Fredrik med förkrossande 9 upp.

I den andra matchen var det starka paret Magnus och Perra mot Masse och Mattias. Masse/Mattias började bra men på hål 6 gick tåget och Masse/Mattias stod kvar på perrongen. Medans Masse stod och brottades med en envis bunker vaknade master Magnus och satte en birdie. Efter det var det bara tal hur stora siffrorna skulle bli. Svaret blev 11 upp.

Överlag nådde spelkvaliteén nya höjder idag idag. Förut Håkans fantastiska 68 var det fler som bjöd på bra scorer. Fjolårsmästaren Magnus vaknade idag och nådde tillsammans med Mattias 75 slag. Perra fortsatte stabilt idag med en 76-runda och två birdies. Även Pettson hittade formen i Torekov och slog till med 77. Peter smög in på 78 två slag före Zedda. Masse hade en tung dag och hans runda förstördes av det ormrika landskapet. Efter att två gånger konfronterats med ormar på banan, eller lite på sidan av banan, brusade till och med lugna Masse upp lite.

I övrigt var frågan vem som skulle vinna psykkriget i bollen där psykmästarna Håkan, Peter och Zedda gick i. Efter att lyssnat på eftersnacket står det klart att Zedda verkar stå som vinnare där. Han uppges ha tvålat till Peter ett par gånger under dagen med kommentarer som svidit.

När vi sammanfattar dag 2 kan vi konstatera att vi haft ännu en fantastisk dag i Skåne. Vädret är underbart och lägenheterna vi bor i har så många rum att det näst intill liknar slott.
Vi har det bra!

I följetongen krämpor verkar Magnus förkylning vara på bättringsvägen. Masses kropp verkar också hämtat sig men efter duschen idag kom tyvärr lite nya dystra moln för Masses medicinska team.
Till den stela ryggen och det dåliga benet adderar vi ett par rejäla blåsor på fötterna.

Imorgon väntar Zeddadagen. 36 hål i Båstad och inför det som blir lite av moving day hopar sig frågorna:
-Kommer det en reaktion på Håkans fantastiska runda idag?
-Kommer Perra att fortsätta med sitt stabila spel?
-Hur kommer Skåneveckans egen Ian Poultier vara klädd imorgon? Det ryktas om att ett raffinerat klädset ligger i väskan och väntar!
-Kommer någon att koppla greppet imorgon?
Efter två rundor är det fortfarande öppet.

 

Dag 1

Skåneveckan är igång!

Idag startade den så äntligen! Efter en vinter med inomhusgolf, simulatorer och med drygt 500 mail mellan medlemmar drog årets Skånevecka igång. Sölvesborgs GK stod som värd för första dagens spel. En vacker skogsbana, belägen på en udde och vaktad av Östersjön blev ännu vackrare när den underbara vårsolen lyste med sin närvaro under hela rundan.

Överladdning är bara förnamnet! Efter en natt i stugor belägna precis vid banan och med starttid inte förrän klockan 10 bestämdes kvällen innan att frukosten skulle intas kl 8 för att vi även skulle ha bra tid för värmning på rangen.
MEd det gick det sådär. Kl 07.45 hade redan alla intagit sin frukost och satte full fart mot rangen.

Kl 10 var det så dags. Bland Sölvesborgtallarna ekade ljudet från den ena driven bättre än den andra på det smala utslaget från första tee.

Dagens parmatcher stod mellan Masse/zedda mot Perra/Peter samt i den andra bollen Pettson/Mange mt Håkan/Mattias.

I första matchen började Zedda och Masse bäst och ledde som mest med tre upp. Allt eftersom överladdningen från Peter/Perra la sig så kom de både ikapp och förbi.
Segern gick till Skåneveckans veteraner som vann med hela 8 upp.

I den andra matchen hade Pettson och Mange det jobbigt inledningsvis. Petsson brottades med en ilsken duff hela första nio och för Mange gick det både höger och vänster samt även för kort och för långt. Håkans bollträff första nio var något man närmast skrämmer småbarn och rabbisar med. Mattias lekte golf första nio och skramlade ihop 17 poäng men efter de alltför många korvarna efter nionde hålet blev det plötslig scenförändring.

Pettson började träffa bollen samtidigt som Mattias slutade träffa bollen. Mange började hitta rätt och snabbt krympte försprånget. Håkan spelade upp sig men fick ingen hjälp av Mattias och istället kom Pettson/Mange närmare och närmare.

På femtonde hålet svarade Mange för rundans slag när han på allra vackraste vis nös iväg en trätrea från 180 meter från fairway fram på green. En dubbel till Pettson/Mange där gjorde att de gick till ledning vilketockså blev en ledning de höll hela vägen in i mål. 3 upp blev segersiffrorna.

I singeltävlingen fanns det väl resultatmässigt lite mer att hämta men vi får väl skylla på att fairways var smala och träden var många premiärbanan. Den som trivdes allra bäst bland tallarna var Perra som blev bäst på 77 netto. På andraplats hittar vi enligt förhandstipsen den största överaskningen. På gårdagens betting fick alla spelarna tippa segrare, förlorare och lite annat. Mest förlorarröster fick Zedda men ida visade Zedda att vill annat genom att segla in på andra plats.
-Det ser väldigt bra ut när Zedda svingar iår. Han har definitivt mörkat rangetid för oss andra, konstaterade Peter efter rundan.

Efter härlig musselsoppa i Kristianstad styr nu touren vidare mot Torekov där morgondagens runda går av stapeln.

Till sist kan man konstatera att en snackis inledningsvis är alla krämporna som årets deltagare dras med. Värst drabbade är Mange som lider av en ordentlig manlig förkylning som verkar bli värre ju längre bort från hemmet vi kommer. Masse dras med den kropp stelare än en pinne och har problem med att sitta, stå, ligga eller gå. Spela golf kan han dock ändå.

By Magnus

Lämna ett svar

P