ons. okt 20th, 2021

Idag var det dags för lagspel igen och värd för dagen stod Rya golf. Det var sagolika vyer när vi på morgonkvisten rullade backen ner till klubbhuset på Rya.

Till listan av sagolika saker måste vi lägga till vädret. Solen strålade och vinden var obefintlig.
Första delen av banan låg ner vid strandkanten av Öresund och de vackra vyerna lockade fram storspel hos många.
Vissa tyckte greenerna var utmanande och svårputtade men ingen hade i övrigt något illa att säga om de sagolika vyerna som banan bjöd på.
En klassisk bäst/sämst boll stod på programmet och i första bollen möttes Peder/Jacke Håkan/Mattias.
Peder och Jacke har inget lysande facit i lagspel och det förbättrades inte idag. Håkan var i storform och satte tidigt ribban med snyggt spel. Han fick även bra hjälp av Mattias och Rookiesparet, som föregående natt störts av en tråkig snarkincident, ryckte tidigt fram till ledning med 3. Efter det började Jacke pulvrisera banan och imponerade med tre raka birdies på hål 8 9 och 10. Tyvärr lyckades inte Peder lika bra och istället för att plocka in blev det ofta delade hål när Jacke plockade bästboll och Håkan/Mattias sämstbollen.
Spektakulära slag från den första matchen bjöd Håkan på. Först hade vi putten på hål 9. Håkan slog den för hårt  och för snett men via en studs i ett sprinklerlock fick den rätt riktning och farten tappade den när den bromsade mot Mattias boll i höjd med flaggan. Ja, Håkan hade ett till. På 18 toppade han en boll mot vattnet framme vid green. Bollen studsade på vattnet och hoppade upp på green.
I den andra matchen spelade Magnus/Zedda mot Stenne/Pettson. Magnus berättar:
-Jag spelar på mitt handicap idag om man räknar bort de 15 puttar jag drog långt förbi hålet idag. Zedda var den som puttade bäst idag. Stenne är en stabil jävel som plockade många bästbollar. Pettson, ja ett jävla morrande. Han gick tillsammans med Zedda i skogen. Jag och Zedda kom lite i otakt med varandra. Vi hamnade tidigt i underläge och kom aldrig ikapp, förklarar Mange.
Det kändes som du och Zedda var i lite obalans med varandra efter gårdagen. Hur var det att spela i lag idag?
-Vi pratade inte så mycket med varandra utan spelade lite på varsitt håll. Zedda var nog inte riktigt vaken när vi gick ut och när han vaknade pratade han inte med mig ändå.
Stenne använder inte lika många ord när han förklarar matchen.
-Ja, det gick plättlätt idag, konstaterade Stenne.
Matchen var avgjord redan vid 14 hålet där Stenne och Pettson stod som klara segrare.
The veterans befinner sig just nu i ett avgrundsdjupt mörker där de enda lysande stjärnorna är de verkliga veteranerna Perra och Peter. De poäng som veterans plockat har kommit från just det demonparet Funck och Andersson.
Idag gjorde de processen kort med Totte och Masse och räddade på så sätt veterans från total förnedring.
Att just Peter och Perra hittat så rätt i år kommer som en överraskning för några. Peter själv berättar:
-Ja, det har verkligen klickat för oss. Vi har inte grälat nån gång och ibland kan vi till och med hjälpa varandra med att läsa puttlinjer och så utan att driva med varandra.
I dagens match försökte Rookies störa med att skicka in Totte och dra lite regeltolkningar men inte heller idag kunde något störa giganterna Funck och Andersson.

Lämna ett svar

P