tor. okt 28th, 2021
Årets rumble blev som vanligt en nagelbitare där skrällarna duggade tätt! Eller vad sägs om Pettson som vinnare! Vem hade prickat in den i morse innan det startade!
Pettsons väg till rumblemästare var dock inte spikrak och det såg länge ut som att det skulle ta slut redan i första rundan mot Håkan. På åttonde tee stod pettson i underläge med 2 och matchen var dormy. Pettson tog dock två raka hål och ordnade till en puttoff där han krossade en skärrad Håkan. Håkan försökte senare hävda att den matchen egentligen var den moraliska finalen eftersom han var den enda som fick till en puttoff mot Pettson men väldigt få håll med Håkan i de tankarna.
I semin hade inte den mentalt slutkörde Perra något att sätta emot och matchen slutade med förkrossande 4 upp med två hål att spela. I finalen svarade Pettson för bragden att krossa suveräne Stenne och med en långputt säkrade Pettson rumblen redan på sextonde hålet.
Stenne såg annars länge ut som en säker segrare. I första rundan pulvriserade han Mattias. Med kanske dagens inspel på åttonde hålet skickade han en av de stora tävlingshundarna ner på trösthalvan. I semin väntade starke Adam. Stenne kopplade greppet men Adam stretade emot och var lika efter 6 hål. Stenne kopplade på turbon och tog två snabba hål och sen var finalplatsen säkrad.
Adam fick istället spela match om tredje/fjärde mot en fysiskt slutkörd Perra. Adam rullade ganska enkelt hem tredjeplatsen.
I ett år har det varit en snackis! Perras skräll i förra årets rumble när han skickade ner Jacke på trösthalvan. Därför var de flesta blickar riktade med matchen Perra/Jacke i första rundan där Jacke jagade den hett efterlängtade revanschen för debaclet ifjol.
Men se det evigt blommande trädet gjorde det igen. Men en ny pingissving hittade Perra fairway igen och var ostoppbar i första rundan. Jacke såg närmast skakad ut när han mötte media efter första rundan, återigen förpassad till trösthalvan av Perra.
I trösthalvan hamnade därmed de två stora hundarna som fick ta sig ann varsinn broder dubbelslag.
Mattias hade en tuff match mot Peter där ledningen växlade ett par gånger men Mattias avgjorde med ett vackert par på åttan.
Även den andra matchen avgjordes på åttan och på vilket sätt det gjordes. Håkan tog de två första hålen men Jacke kämpade sig tillbaka och var lika efter hål fem. Håkan tog sexan och sjuan och på åttan vred han om kniven med ett inspel från drygt 150 meter som stannade centimeter från hål. Birdien satt och därmed hamnade Jacke i jumbomatch mot Peter.
I tröstfinalen tog det fyra hål innan Håkan kom igång och Mattias kunde därmed vinna redan på hål 16 efter det att Håkan hade en egen liten vattenfestival i diket innan green.
I jumbofinalen blev det en hård drabbning. Peter var segersugen och ledde som mest med två upp men Jacke kämpade sig tillbaka. Jumbofinalen var den enda matchen som levde fram till 18:e hålet och väl där avgjordes det i en bunkerkavalkad. Jackes drive hittade bunkern. Han slog fram den på fairway och satsade på att nå green på inspelet men pluggade sig i bunkern till höger om green.
Peter hittade fairwaybunkern till vänster och inspelet därifrån hamnade i bunkern till vänster om green.
När väl dammolnen från bunkerslagen skingrades var det till slut Jacke som tog segern.
Totalen i rumblen blev alltså:
1 Pettson
2 Stenne
3 Adam
4 Perra
5 Mattias
6 Håkan
7 Jacke
8 Peter
rumbleklar
Tack till alla deltagare och till vädergudarna som bjöd på en vacker golfdag.

Lämna ett svar

P