ons. okt 20th, 2021

Så var då den sista majorn avgjord och den sista majorvinnaren blev Lasse Silven som var ensam om att gå obesegrad när Östergarnsfalangen bjöd till matchspelsrumble i Lördags.

falang_klar

Silven började med knäppa till Dalhemskompisen Masse i första rundan. Silven gick på knock och Masse hade inte mycket att sätta emot. Samtidigt mötte Mattias Håkan i första rundan. Där blev det aldrig någon riktig match för Håkan hade väldiga problem med bollträffen. Med tre hål kvar att spela säkrade Mattias segern.

I semin mellan Lasse och Mattias var det Lasse som tidigt ryckte till sig en ledning med 2. Mattias lyckades kravla sig tillbaka och hade ett gyllene läge att gå upp i ledning på åttonde hålet men missade putten. På sista hålet slog Mattias bort andra slaget. Lasse gjorde ett säkert par och säkrade finalplatsen.

På andra halvan spelades det som kallades dödens boll. Peter mötte formstarka Pettson och det blev en nagelbitare som gick till avgörande Puttoff. Pettson var starkast i puttoffen och gick därmed till semi.
I den andra matchen skedde kanske dagens största skräll. En av årets dominanter, Jacke, ställdes mot The machine Mr Albatross Perra och det blev en giganternas kamp. Perra ryckte åt sig en ledning som han höll hela vägen in i mål.

I semifinal 2 blev det därmed The Machine mr albatross Perra mot Pettson och det blev en jämn match. Perra, som valde att äta isterband till lunch, hade det mycket trögt att komma igång och Pettson ryckte fram till ledning, som mest med 2 upp. Men i takt med att isterbanden sakta men säkert jobbade sig igenom Perras tarmsystem så jobbade sig Perra in i matchen. Lika inför hål fem och sen var det delningar fram till hål 8 där Perra satte in en stöt. Perra knep även sista hålet och därmed matchen.

Finalen mellan Perra och Silven var jämn. Silven gick 1 upp på tvåan, Perra tog tillbaka direkt. Seger på hål 5 och 6 till Silven gjorde att Perra hade kniven mot strupen men Oldtimern hade mer krut kvar i bagaget.
På åttan slog Perra en klassisk vägstudsardrive in till ett bra läge medan Silven satte sin boll ut i skogen till höger. Perra förvaltade och inför sista hålet var det ett upp till Silven. Perra satte sitt utslag i bunkern och Silven kort om bunkern. Silven satte inspelet lång om green medans Perra, inför hela tre Iphonefilmare, halvduffade bunkerslaget. Perra gick på fem och Silven på fyra och därmed en välförtjänt seger till Silven.

Mattias knep tredjeplatsen efter att ha slagit Pettson i sista rundan. Jacke blev femma efter en uppvisning, med bland annat en eagle, mot Masse. Om jumboplatsen gjorde bröderna Andersson upp och där var det Håkan som fick vika sig.

En mycket rolig tävling. Tyvärr ställde vädret till det lite. Två brakaroväder gjorde rundorna lite jobbiga.

Här finns resultat

Lämna ett svar

P