Möte Olearys 2010-02-19

Möte, O`Learys, fredag den 19/2 kl 19.00 liten samling på O`Learys fredagskvällen, möte och OS Hockey stod på agendan. Fredrik, Mattias, Mange, Peter och Martin hade ett litet möte med trevligt samkväm.

Jag tror det är första men kanske inte sista gången som det serverades sill och nubbe på O`Learys. Så var fallet , vi började mötet med att skåla in Fredrik i gänget dock inte i Aalborg då Aydin hade glömt köpa det så det fick bli den vanliga trevliga Vodkan som fick ersätta vår huvuddryck.

Mötet tog upp en rad ärenden och lite svårt med kommihåget har jag i skrivandets stund.

  • Klubbmärket på hemsidan, är åtgärdat.
  • Den kupp två medlemmar som tog sig friheten till att ändra det klubbade namnet på vår Gotlands Tour togs upp som ett allvarligt ärende. Det är nu åtgärdat namnet är som bestämt “Aalborg Touren” och inget annat.
  • Regler och upplägg “Aalborg Touren” diskuterades och tävlingsledningen återkommer med klarheter i frågan.
  • Skåneveckan 2010 är på pappret klar återstår endast en budget, reseledaren återkommer så fort den är spikad.
  • Kvällen fortskred i sedvanlig ordning, som kuriosa kan berättas att en ny kanske återkommande (istället för dessert) dryck såg kvällens ljus en gammal goding: Galliano Hot Shot….En klassisk kaffedrink som förutom kaffet innehåller likören Galliano. Originalet Hot Shot var en drink som skapades i en svensk kaffedrinkstävling 1987. Hot Shot innehöll likören Anisette. Efter tävlingen kom dock någon på att man kunde byta ut Anisette mot Galliano och så var drinken Galliano Hot Shot skapad. Kaffedrinken blev snabbt en succé och försäljningen av Galliano steg med 750 procent på Systembolaget de följande sex åren.
  • Vi hade en överenskommelse med vår servitrasa att varje gång Sverige gjorde mål skulle hon servera oss varsin Galliano Hot Shot… och det kom hon ihåg… men det blev ett antal mer en fyra, tappade räkningen men vi hade på notan 35 st spritdrycker inbongade.
  • Vill också tacka kvällens sponsor Carlsberg med den eminenta drycken Budweiser som fanns som ett stadigt fundament under hela sittningen. Kvällen fortskred med lite kareoke Fredrik “Tommy Körberg” Pettersson visade oanade talanger jag får ännu en tår i ögat när jag tänker på hans version av Stad i Ljus. En annan som gjorde en gråtfärdig av helt andra orsaker var när “dwarf” framförde Gyllene Tiders juni Juli augusti… tänker på det nu och huvudvärken kom som skott. Kvällen avslutades på G:a Masters. Datum för Golfsimulatorspel kommer snart på hemsidan. Vid tangenterna // Peter
P