Medium Raare Open spelades på Slite GK under fantastiska förhållanden

När Peder samlade folket inför Medium Raare Open så hade vädrets makter vaknat på rätt sida och Slite GK bjöd på strålande sol och lite lagom vind.
Som vanligt när man spelar på Slite så håller banan mycket god kvalité med en riktigt bra och välskött bana och som alltid snabba och hårda greener.

Medium Raare Open spelas som en slagtävling där bolluslingen alltså ska hålas ut.
Strax innan start så meddelade en av storfavoriterna att han hade vaknat med halsont och därmed inte skulle komma till start. Denna person var då Mattias “padel is tha shit” Ahlgren. Ersättare blev med kort varsel Mats “Masse” Johansson.

Peders upplägg var förutom slagspel 2 st närmast hål tävlingar, den första korthålet med nummer 7, där en HIO även kan kallas spik eftersom det är så kort.
Den plockade Pettsson hem efter ett riktigt fint slag. Förövrigt hade Pettsson en lite tyngre dag. Den andra var nummer 12, ett par-4 där det var närmast på 2 slag. Den tog skribenten Johan Steen hand om med ett bra inspel som letade sig några meter närmare hål än Perra Funcks inspel.

 

Huvudtävlingen då.
Ja länge och väl så hade Fidde tätkänning som han brukar ha på Slite, enligt ryktena så bor Fidde i klubbhuset och startar varje dag med 36 hål golf, första 18 själv och andra tillsammans med Totte Bogren.

Men den här gången så lyckades Fidde och Johan slå bort sig lite för mycket på dom sista hålen för att kunna ge dagens suverän Peter en chans.

Peter “Ordförande” Andersson, som befann sig på banan redan ett par timmar innan start, hade efter 2 veckors golfuppehåll, svårt att träffa bollen på uppvärmningen men hittade snabbt ett vägvinnande spel och vann ganska övertygande med en fantastisk runda på 42 poäng.
Fidde knep andra platsen på 39 poäng och Johan tredjeplatsen på 38 poäng.
Masse som kom in sent i bilden gick runt på fina 36 p och blev 4:a.
Värden för tävlingen, Peder, knep 5:e platsen på 35 p.
Delad 6:a blev Perra och Putte “McStep” Wetterström på 34 p.
Pettson blev 8:a på 33 p, Totte 9:a på 32 p, Winzell 10:a på 28 p, Jan-Inge 11:a på 27 p och sist och minst Stenne “Smokey” Ahlby på 25 p.

Efter tävlingen åkte vi alla till Ekeby för en 3-rätters middag som Peders fru med föräldrar hade fixat, en härlig Sangria bjöds det på innan maten.

Fidde hade skjutit Bambi som låg på tallriken och det var helt perfekt grillad.

Vi tackar alla inblandade för en grym tävling och en ännu grymmare middag.

P