Magnus tillbaka som vinnare!

På Gotska GK visade Magnus var skåpet ska stå samt hur man spelar golf en blåsig sommarkväll. Sliten och jetlaggad efter västkustturnén lyckade  “Mr Magic stick” ladda om och vann i imponerade stil på 70 netto. Han knep dessutom närmast hål och hade två lyckade glory holes.

6 spelare kom till start när touren, för första och sista gången denna säsong, kom till Gotska. Banan spelades med start på 10:e tee och efter de första nio var det fortfarande jämnt skägg och alla, nåja kanske inte Pettson då, hade slagläge för seger. Masse såg het ut och Mattias var på spelhumör. Jacobs långa spel verkade finnas där (han knep längsta drive med en snuskigt lång drive) och Perra ville visa att avslutningen på västkustturnén inte var någon slump.

Men vinden tog ut sin rätt och på motvindshålen föll en efter en ifrån. Masse saknade kaffepaus och tröttnade. Mattias och Jakob föll ifrån tidigt och det hela såg ut att bli en klassisk tvekamp mellan Magnus och Perra. Fram till det var 3 hål kvar var det Perra som var i ledning men hans runda slutade med en genomklappning alá Funck.

Magnus imponerade dock genom hela rundan och manövrerade sig genom ett blåsigt Gotska lika säkert som fisken i vattnet och vandrade in på mycket stabila 70 slag.

Vi måste också nämna Pettson som idag gjorde en minicomeback i touren efter cirka 2 månader utan golf. Pettson var skakig första nio vilket Masse satte ord till efter rundan:
-Jag tyckte det var kul att Pettson var med igen för nu fick man leta lite boll igen. Det har varit alldeles för lite bolletande i årets tour.

Pettson avslutade dock briljant med bland annat en birdie och lämnade rundan med huvudet högt.

Scorecards för rundan

Leaderboard efter runda 6

P