mån. okt 25th, 2021

Succeupphämtning igår och idag fortsatte stordåden från en av de mytomspunna analerna. Zedda var även dag två namnet på allas läppar. Han var så het därute på banan att det efter honom lämnades ett spår av brunbränt gräs där där han drog fram.

Första nio var fenomenala från Zedric som manövrerade sig säkert runt den blåsiga och böljande golfbanan på Lilla vik. Efter lite cirkus Zedric på de sista hålen tappade han lite men det räckte ändå för att glida i mål med bäst resultat av alla idag.

Blåsigt ja, det var det idag med. Bollarna gick ut redan vid klockan nio men då hade det redan hunnit blåsa upp rejält och det var en vind som bara ökade ju längre vi kom.

Banan var bra och första nio bjöd på rolig och utmanande hål med mycket böljande fairways. Sista nio var vackert belägna längs Östersjön och utsikten var vidunderlig men hålen kändes ofta smala av de vita pinnarna var många.

Dag två innebar första deltävlingen av jakten på den åtrovärda Skånveckantrofén. Zedda knep som sagt etappsegern och titelhållaren Mattias tog, efter en svajig inledning, andraplatsen. Mattias var skrajsen för greenerna idag vandrade som en kattunge med svansen mellan benen på greenerna, ofta rädd att putta för långt.

På tredje plats smög Håkan in. Håkan spelade stabil golf utan några incidenter och var säkerheten själv på greenerna. Strax efter Håkan kom broder Peter som hade sitt spektakel under de nio första hålen. Där regnade dubbels och trippelbogeys tätt. Men Peter repade sig sista nio och slutade totalfyra idag.

Med två par på första nio som vassaste bedrift smög Masse in som femte gubbe idag. Det gick även ett rykte om att Masse nån gång under rundan var arg men det väljer vi att inte tro på.

De var de fem första och så här långt har det i huvudsak handlat om golf. De tre sista gubbarna hade inget förhållande i kärlekens tecken med Lilla vik.. Perra och Pettson vandrade båda in med plus 18 i scorekortet.

För Perra var det i första hand quickhooken som kostade slag. Han kryddade dessutom med att lägga till några quickslicar, toppar och duffar. I början hade som vanligt Perra sin lilla vätte med sig som kastade in bollarna som Perra slog out in på banan igen men vätten tröttnade mot slutet och gick och satte sig i baren och när Perra fick klara sig själv syntes det snabbt i scorekortet.

Pettson hade ingen vätte men klarade sig ändå hyfsat bra på banan. Det var på greenerna problemen började för Pettson. Han hade stora problem på green och kulmen kom på hål 16 där han hade en enmetersputt för par. Putten tog i hålkant, fick lite extrafart och med vinden och lutningens hjälp rullade bollen av green och ner i en ravin.

Sist av alla kom Mange som inte hade en rolig dag. Att erkänna sina krämpor i det här gänget är inte alltid lätt men efter rundan krävde alla en förklaring till Manges +28 från dagen.

Förklaringen var enkel, en för mjuk säng verkar ha gett Mange ryggsmärtor. Mange kämpade sig runt 18 hål idag och går nu en kamp mot klockan för att komma i form till imorgon.

Imorgon, Bokskogen. 36 hål plus 20 mils bilkörning. Uppstigning och avfärd cirka en halvtimme innan vi gått och lagt oss ikväll. Imorgon skiljer vi agnarna från vetet.

Lämna ett svar

P