ons. okt 20th, 2021

Så var den då äntligen igång på allvar. Efter en smystart igår väntade idag 27 hål på fina Vasatorp.

Morgonens 9-hålsrunda bestod av en Texas Scramble på småmysiga Allebanan i lagtävlingen. Det hela slutade med att Rookies vann två matcher och ryckte i lagtävlingen fram till en 4-2 ledning. Det började med att Masse och Stenne knep en stark seger genom att med matchens sista putt klämma dit Mange och Zedda.
Starka paret Perra och Peter kvitterade genom att slå Totte och Håkan på, också där var det sista putten som avgjorde.
I den sista matchen satte Östergarnsfalangen full fart från början och ryckte fram till en ledning med 3 och det hämtade sig aldrig Peder och Jacke från och på åttonde green var den matchen avgjord.
På eftermiddagen var det individuell tävling och där väntande vackra och mycket utmanande TC. Det blev en runda med skräckblandad förtjusning och det hände, som vanligt när Skåneveckan är på turné, mycket både på och utanför banan!
Vi går väl igenom allas dag, i tur och ordning enligt hur man slutade i den individuella poängbogeyn.
Etta kom en gammal mästare. Mr Magic stick Mange Jakobsson sköt idag imponerande 33 poäng på tuffa TC och blev med det bäst.
Mange själv var lycklig men trött efteråt.
-Det har varit en jävla runda och man har fått gått och leta boll för en idiot hela dagen, sa Mange efter succérundan.
Som många var Mange märkt av den starkt lysande Skånesolen och hans solglasögon hade satt sina spår i form av något som mest liknade en fantomenmask. Alla höll dock inte med om detta utan Peter tyckte att Mange var mer lik Guran än Fantomen.
-Sätt på han en halmhatt istället för den där svarta mössan så är det Guran.
Jacke, som gick i samma boll, var mäkta imponerad. Jacke berättar lyriskt om Manges runda och det bästa slaget som kom på sista nio.
-Tredje slag på 14. Det var magiskt. En punchad järnfemma lågt i vinden som damp ner precis bredvid pinnen. Det var otroligt.
Tvåa idag blev också en gammal mästare i form Mattias som spelade varvade fritt. 31 poäng efter bland annat en birdie och en eagle.
Efter eaglen blev det en spontan Brolinsnurr i glädjeyra och vad som hände sen spelade inte längre någon roll, han gick och myste över sin eagle resten av runda.
Trea, och delad bästa rookie, kom Stenne in. Stenne varvade också lite bra spel med mindre lyckat spel men fick ihop fina 30 poäng. Stenne är stabil, oftast på banan men hade lite problem att komma överens med puttningen. Stenne hade också fullt upp med att hålla koll på alla bus Håkan plågade han med under rundan i form av gömda klubbor, falska varningsrop etc.
Delad trea klev även en annan rookie i form av Jakob som höll ihop det bra sista nio.
Efter första nio möttes vi av en till synes helt utpumpad Jakob. Jacke nålade dock i en birdie på tian och avslutningen som ledde fram till fina 30 poäng i debuten på TC.
Ett litet hopp har vi ner till näste man som är Håkan. Håkan var stabilare än vanligt och två-poängarna duggade tätt från Håkan. Håkans fokus var som vanligt störst på att hålla broder Peter bakom sig och när Peter började spela bra sista nio hade Håkan hela tiden ett öga på Gamebookappen. 26 pinnar på Håkan.
Pettson kom sexa på 25 pinnar. Uppgifterna gör gällande att Pettson inte var kompis med sin drive idag. Det började med att han inte kom förbi stenmuren på ettan och slutade med att han stoppade ner driven i bagen och lät den ligga där.
Peter vandrade in som delad sjua. Peters första nio var svajiga men sista nio bjöd på stabilare spel. Par på hål tretton men sen kom det några dubblar från Peter som gjorde att han vandrade in på beskedliga 22 pinnar.
22 pinnar blev det också för Funk som bjöd på ett klassiskt Funkras. Stabilt och framme i ledningsdiskussioner efter nio men men hål tolv och tretton i motvinden var inga roliga hål för greven från Djuplunda och där befästes Funkraset.
Masse kom in som tia på 21 pinnar. Manges kommenterar:
-Masse har gått bra. Oftast mitt i fairway men även han drabbades av den där idioten som man ska leta boll efter hela tiden.
Totte Bogren kom elva. Totte hade en tuff dag och kom tidigt på kant med TC och de blev aldrig riktigt vänner med varandra idag.
Totte höll länge modet uppe och försökte hitta utmaningar. På hål 8 fick han reda på att han enbart var en poäng efter Zedda och då sken Totte upp.
-Och jag är ju på uppgång nu, sa Totte med ett par färskt i bagaget. Sekunder senare studsade Tottes boll retsamt ner i vattnet efter kraftigt toppat slag med en rescueklubba.
Efter det gav Totte upp och ville mest att dagen skulle ta slut.
Sist idag var regerande mästaren Zedda som, ja, det som vanligt går att skriva spaltmeter om. Vi bjuder på några.
-Zedda var som en kalv på grönbete. Han och hans bollar var överallt, tyckte Masse.
-Han slår första bollen ut i skit till höger, sen en provisorisk boll ut i skit till vänster. Vi hittar inte första bollen men hittar den andra. Då slår han den i skit, slår en provisoriskt till den i skit och där går vi och letar efter allihop. Idiot!, sammanfattade Magnus.
Zedda själv var besviken på medspelarna i sin boll.
-De har sett att jag slagit bollen till höger hela dagen men först på 18 frågar de om jag vill veta vad jag gör för fel. Efter en korrigering är jag nu tillbaka och taggad inför imorgon. Vi måste åka tidigt till Rya imorgon så vi jag kan träna med ett dussin spann bollar på ranchen på nya svingen, säger en förhoppningsfull Zedda.
Det var alla men nej, har vi inte glömt nån?
Jo den där jävla Peder Holmgren.
Glömt är just något som vi hittills har hållit synonymt med Peder.
Igår när vi enbart hade med oss två klubbor med oss lyckades han ändå med bedriften att klubba en klubba på en green. I morse var det dags igen. När alla stod startklara på TC så saknade Peder sin vagn och fick åka hem hämta den.
Peder fick dock ordning på prylarna men hade det jobbigt på greenerna och slutade delad sjua på 22 pinnar.

Lämna ett svar

P