ons. okt 20th, 2021

Som bäst 5 poäng före, 3 poäng före vid hål 17 men ändå slutade rundan på 36 poäng och därmed ingen sänkning.
Lasse Silvéns runda igår rörde direkt upp känslor. Var det en klassisk genomklappning eller var det en slug taktisk triumf för att undvika sänkning?

Under onsdagenskvällen spelades en speciell inbjudningsrunda. Det var Visby GK som bjudit de tre främst placerade i Aalborgtouren för att testa banan inför kommande Visby Open.

Perra, Silven och Mattias fanns på plats och alla bjöd på fina golf i härliga försommarkvällen.

Allra bäst var Lasse Silvén. Han spelade likt en gud och bombade sönder banans första nio hål. Som bäst var han 5 poäng före. Vid hål 17 var han 3 poäng före men lyckades skicka förstaslaget 45 grader ut till höger ner i vatten. Han lyckades ändå rädda en poäng på 17.

Han behövde poäng på sista hålet för sänkning, skickade ut en perfekt drive men duffade andraslaget ner på sandstranden och där blev han kvar ett par slag med ett sträck på hålet som följd och 36 poäng totalt.

Snacket efteråt tog upp huruvida det vi såg var en klassisk genomklappning eller en taktisk triumf för att behålla sitt handikapp. Silvén själv lämnade inga kommentarer utan försvann i ilfart efter rundan. Mattias kommenterade dock händelsen.
-När Perra och jag stod på fairway på 18 och såg Silvens krampaktiga kamp att få upp bollen från sandstranden samt hörde alla svordomar där nerifrån har jag svårt att tro att detta var en taktisk triumf. Det vi såg var en genomklappning och inom mig och Perra föddes en strimma av hopp om att kunna klå Silvén i kommande Aalborgevents.

Lämna ett svar

P