ons. okt 20th, 2021

Som Magnus sa: Vi gick en skön promenad och så blev det lite golf också. Det sammanfattar bra den sköna rundan vi hade i lördags.

Traditionsenligt ungefär så här års bjuds det in till ”Bröderna Brothers Bästboll” i år antog den formen av en ”Irish Rumble”. Två lag hade hörsammat inbjudan och stod startklara på ett soligt och varmt Kronholmen lördagsmorgonen. Det var ”Stennes Drängar” ett ihopvärvat starkt lag på papperet med i toppform Johan Steen samt säkre och raktspelande Lalle Silven som var den massiva grunden i detta lagbygge. Toppat med alltid skärpte Stenne och sluggern Håkan stod dom som klara favoriter. Det andra laget på Kronis denna dag var ”Bogrens Boogie brothers” där stensäkert Totte fick lägga grunden till detta lagbygge, utöver det så var det tre mycket osäkra kort i form av Peter ( inte lirat på tre veckor) Mange ”Ryggen” Jakobsson ( Mange var planerat ankare i laget innan ryggincidenten) samt vår andra man i Stockholm och tillika Hangarounden och prospektet Putte ”The Drummer Boy” som vi inte alls hade någon koll på formen.

 

Bogren grabbarna slog ut först i spridda skurar och efter Peter slagit ut två bollar helt åt fanders tittade Stennegrabbarna på varandra och nickade förnöjt, det här skulle bli ”A walk in a parkseger”. 

I en Irish Rumble så gäller det att första 6 hålen räknas ett bästa score i laget, nästa sex hål räknas två bästa och nästa fem räknas tre bästa och på sista och artonde räknas alla fyras score. Även längsta drive och närmast flagg fanns det att tävla om.

Till skillnad från alla andra dagar så spelade man med sitt eget lag där man skapade en skön stämning, man stöttade varandra och glada tillrop kort sagt en skön avslappnad runda när golf är som bäst. Någon sa vad skönt och lungt det är när vi slipper dom värsta ”Tävlingshundarna”. Det instämde allai , den här formen av skön golf kanske inte uppskattas av alla framförallt inte av dom som sätter tävling framför skönt umgänge och avslappnad golf. Så efter den här dagen instiftades det i stadgarna att ”Bröderna Brothers Bästboll” för alltid skall infinna sig någonstans mellan Almedalsveckan och Medeltidsveckan som ett skönt avbrott i Tävlingshysterin. Det klubbades också att endast 12 spelare tre fyrbollar får plats ( vi tänker där på banketten efter) så allt nu kan dom som känner att det här kanske kunde vara något för mig? Anmäla ett lag om fyra personer.

Nå hur gick det nu i matchen inte egentligen så viktigt men… Båda lagen följdes åt första nio men sedan tappade Stennesgrabbarna och givetvis spelade regnet in som tyvärr kom dom sista tre hålen. Bogrensgrabbarna kunde säkert styra segern i hamn mycket på grund av Totte och Mange som fundamentet samt att Peter gjorde en fantastisk sista nio och Putte var i storform hela dagen och dunkade in 36 poäng på fel hcp!! För lågt!!!

Efter rundan stod regnet som spön i backen och nästa utmaning blev att fixa BBQ som stod på schemat. I Håkans uterum slog vi läger med rikligt med mat och dryck det var fina Italienska viner, IPA öl och hemgjord potatissallad marinerad oxfilé och fläskkarré från svensk rapsgris , Fredrik Malmstedts hemgjorda korvar , spearribs på Ibericogris och givetvis Gin & Tonics. 

Grillmästaren Håkan förvaltade det Kocken Peter förberett väl och trots regnet grillade vi på och åt duktigt av den goda maten. Bra snack och ett musikquiss som inte gick av för hackor ( endast svensk musik) quisset nådde nog sin topp när Mange spelade Britta Borg från 40-talet. Samvaron pågick in till småtimmarna och en annan minnesvärd sekvens är när Totte demonstrerar sina övervakningskameror hemma på gården då vi fick se Tottes kära fru i en intim situation : ) så är det när det är live allt kan hända.

Bröderna tackar alla som kom och förgyllde tillställningen och ber Tävlingsledningen att notera in i SVV chamionship att alla som var med här inkasserade 49 poäng extra och 50 poäng till vinnarna. Allt framtagit i en hederlig omröstning.

 

 

By peter

Lämna ett svar

P