ons. okt 20th, 2021

Tidig start och bana för dagen var TC. TC rankas högt av många SVV:are och det är många som har den som topp 3 av alla banor spelade. Klockan 8 var det tee off och Skåne bjöd denna morgon inte  på nån vår utan istället var det lite höstlikt över morgontimmarna.
Toppluva på för de flesta och singelmatcher över nio hål var det som gällde.

Boll 1 började med ett riktigt skönt gubbrumble mellan Totte och Stenne. Totte, som var tillbaka på snubbelstegsbanan, började bäst men Stenne vad till slut den starkaste när med seger på de två sista hålet vände runt matchen och  vann.

Winzell mötte Perra och det var det aldrig match. Perra hade inte fått igång kroppen och Winzell ångade ifrån och säkrade segern med två hål kvar att spela.

I boll 2 mötte Mattias Peter och där var mest frågan när Peter skulle slå sitt första golfslag för dagen. På hål 5 kom det. Först skickade Peter ner 3 bollar i rad i vattnet. Där fick det vara nog. För några ögonblick grävdes lagstridsyxan ner och samtliga i bollen coachade fram Peter till att få ut sitt fjärde utslag på farway.

Mange mötte Jacke och det var en Jacke som var på sjukt spelhumör. Mange hängde med och lyckades på hål 7 säkra en hålvinst och liv i matchen. Men inte ens en välriktad psykattack på åttan kunde rubba Jacke som säkrade segern där.

I sista bollen tog sig Pettson ann Håkan och trots att Håkan påbörjade sina psykattacker mot Pettson redan i mars månad lyckades Pettson slå in spiken i kistan på 18:e green och knipa matchen.

USA´s succeman Peder mötte Zedda och för Peder såg det till en början ut som vanligt. Tre upp med tre hål kvar att spela men då lyckades Zedda hitta nån liten kvarglömd tumskruv att vrida åt. Med tre starka avslutningshål fick Zedda till en delning.

USA ökade ut sitt försprång men det skulle visa sig vara högst tillfälligt. Sista nio blev nämlingen The moving dag för Europalaget.

Det började precis som först rundan. Mycket rött i leaderboarden.

Med så plötsligt small det till. Håkan gjorde processen kort med Peder, Zedda bombade sönder Pettson (även om vissa källor talar om att Pettson kanske gav bort lite för mycket) . Till och med den annars så stabile Mange totaldök in i väggen mot Peter. Mange tog de tre första hålen, sen började Peter träffa bollen och spela riktigt fin golf medans Mange började sprida bollar till höger och vänster.
Winzell hade lut på krut och där knep Stenne en säker seger.

I prestigefyllda kaptenskampen fick vi se vad som är Skåneveckans bästa niohål-runda någonsin. Med 2 birdies och resten par lämnade Jacke Mattias som en våt fläck på sjuttonde green. Det som är värt att notera från den bollen är annars det sensationella att Skåneveckans  bästa niohålsrundan (Jackes) fanns i samma boll som Skåneveckans förmodligen sämsta nio hål någonsin (Peters första).

I USA var det enbart Totte som inte vända vända skjärten till. Det sägs att det inte alltid var så vackert men ack så viktig var TOttes seger över Perra.

Med den starka avslutningen ryckte Europa upp till ledning med 25-23.

När detta skrivs är vi mitt i Europas vilda firande. Peter sitter med sin första cigarr och sin tredje gin och tonic och man kan spå en viss oro i kapten Jakobs blick när han beskådar Peters firande.

Lämna ett svar

P