Cream de la Cream touren som gick under arbetsnamnet ”Flygartouren”

Prolog:
Anders Timell har tjatat, Steffo Törnqvist har bönat och bett och Bengt Fritiofsson har till och med försökt sig muta sig in i den flärdfulla samlingen av njutings-människor som ingår i Cream de la Cream touren. Men det var Jocke Söderstrand som drog det långa strået eftersom Jocke kunde bistå med bil.

De tre vise männen Magnus, Peter och Jocke tog sina golfbaggar och begavs sig till stora staden Stockholm på onsdagskvällen innan Kristflygares dag.
Planen var att de vise männen skulle Creamá ett par dar, där bra golf varvat med god mat och dryck skulle varva ner dessa arbetshästar. Sagt och gjort.

Första dagen begavs sig resan till Västerås, gnällbältes huvudstad.
Vi skulle bestiga och förlusta oss i idyllen Frösåkers GK, ursäkta Frösåkers Golf and Country club.
Solen stod redan högt då vi intog det magnifika frukostbordet på Clarion sign.
En liten fin gest från en av våra sponsorer Clarion Hotels.

Efter lite felkörning på den lantliga bygden där denna Country club belägrade sig, så tog dagens värd emot i klubbhuset. HK Scan med Lars Breed. En glad man som skulle guida oss genom Frösåkers fantastiska bana.
15-17 sekundmeter vind mötte upp oss på första tee, och följdes oss alla 18 hålen och mest var det motvind.

Bankaraktären är väldigt omväxlande med naturligt vatten insprängt på många hål. Greenerna var minst lika snabba som på Visby GK på högsäsong.
Trots vinden så lyste solen på oss hela dagen. Lasse matade oss med jämna mellanrum med nya golffloskler. Ex. ”I’m a slicer, but my wife is a hooker!”

Sedan gick resan tillbaka till huvudstaden där kvällens middag skulle intas.
En liten fördrink intogs i vår lilla lya på Högbergsgatan, där kvällens gäst anslöt, en urstockholmare, söderkis och bajenfantast. Putte Wetterström.

Nu skulle vi då ta oss till Gamla Stan och det klassika kvarteren i Stockholms hjärta.
Här har Bellman, Fred Åkerström, Cornelis Wreesvik och Evert Taube skrockat i urminnes tider.
Här skulle nu Cream de la Cream inmundiga kvällens lite speciella upplevelse.
Platsen där kvällens spektakel skulle utspelas var på den lilla undangömda krogen Tweed.

Karaktären på denna lilla pärla passade Cream de la Cream mycket bra. Man möttes redan dörren av en känsla av anrik 30 tals bar. Chesterfield fåtöljer murrigt och mysigt (nu förstod alla varför det var kavajtvång för kvällen) och denna fantastisk kompetenta dryckes-meny. T.ex. 65 olika Ginsorter och ett 10 tal olika tonic sorter.

Grädden på moset hade de även en legendarisk cigarr meny.

Den lilla banketten fortskred och ett antal Gindrinkar provades, samt så botaniserades vi givetvis i ciggar menyn. Cream gänget med den lilla valpen Mc Shave (Jocke) som höll sig mer till de exklusiva Bourbon sorterna. Ex. Makers Mark. Behöver vi säga att Gänget njöt till fullo långt in på småtimmarna. Där än idag skratten hörs i kvarteren runt Gamla Stan och hela vägen till Söder…

En Fet Cuban i Gamla Stan
En Fet Cuban i Gamla Stan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

jocke
Cubanen

 

Dag 2

Tidig väckning i rävlyan. Ingen rast Ingen ro på touren. Frukosten intogs i klassiska svensk tappning. Kaffebryggan stod på och äggen puttrade i grytan samt en ljuvlig doft spreds sig i lägenheten när Mc Anus luftade sitt ”anus” på brukligt vis. Alla vara klarvakna inför den jobbiga uppgiften, Kallfors GK.

Efter den obligatoriska felkörningen på GPS:en, så fann vi denna lilla undangömda pärla i den gudomliga myllan strax utanför Södertälje. Där mötte dagens gästspelare upp oss på parkeringen. Putte Wetterström, även känd som ett slagverks geni som han utövar på Kulturskolan i Stockholm. Han skulle visa oss vägen ”genom ett regnigt Europa”. Och regnade gjorde faktiskt hela rundan. Vi fick utforska en mycket kuperad bana med strategiskt placerade vattenhinder och bunkrar. En mycket kompetent bana som har det mesta i kanonskick. Där vi med stumma vader och blöta kläder slog i sista putten på Kallfors paradhål nr 18. Då slutade även regnet.

NU väntade en varm skön dusch i klubbhuset, sedan satte vi oss till bords där vi avnjöt tourens sista middag. Till middagen fick vi en fantastisk Club Sandwich och huset burgare. Med en storbildsskärm fick vi se Stensons sista fem hål på Nordea Masters. Cream De la Cream touren gick mot sitt slut. Det som endast väntade var den fina båtresan hem till vår vackra Gotland.

Sammanfattningsvis kan vi bara säga att vi har haft 2 väldigt fina dagar. Vi har mått och levt väl under de absoluta bästa förhållanden, förutom regnet på Kallfors.

Vi vill bara tacka våra sponsorer:
HK Scan
Lantmännen Food Solution
Saab
Clarion Hotels
Rikskrim
Fondbergs
KulturSkolan Stockholm
Carlsberg
Titliest
Callaway
Och sist men inte minst Johanna på Tweed.

/Peter, Magnus, Joakim, även numera krönt med namnet “Mc Shave”

P