tor. okt 28th, 2021

Sista slaget för den här säsongens tour stod, efter många turer, på Gotska GK i söndags.
Runda 10, som flyttats från Kronis till Slite, sen från Slite till Gumbalde hamnade alltså till slut på Gotska GK.
Gotska var den enda klubben som i lördags verkade kunna matcha tourens krav på 18 hål plus en golfbil!

Golfbilen, där skadade tourspelaren Mange för dagen hade gett sig in i mack-a och kaffebranchen, höll spelarna mätta och belåtna under rundan. Mackorna han bjöd på var till och med så goda att Masse tyckte han kunde ge sig in i smörgåsbranchen under namnet Manges mackor.

Vädret var också bra. Stundtals sol och inte så mycket vind och i nästan vanlig ordning kom regnet lagom till vi gick i mål.
Banan?, jodå fairway….ähh vad fan.
Det var greenerna alla pratade om. Maken till hålpipning har sällan skådats. Det var var så hålpipat på green så att man fick balansera för att inte ramla i nått av hålen. Det gjorde naturligtvis puttningen till rena rama lotteriet.
Vissa uttrycke mer än andra missnöjet med banan.
En av de värre sågningarna var:
-Hur långt är det kvar här då?
-Har du inte med dig din avståndsmätare eller GPS-klocka?
-Nej, dem tar jag bara med när jag åker till en golfbana!

Resultaten blev ganska odramatiska. Starka insatser på sista nio av både Totte och Peter förde upp dem på en delad andraplats på 78 netto. Sen var det tätt bakom mellan Håkan (80), Pettson (81) och Perra (82). Jacke och Masse delade sistaplatsen på 88.
Vann gjorde Mattias på 73.

Sista rundan gjorde även totalställningen oförändrad.

Mattias vann för tredje året i rad och efteråt meddelede tävlingsledningen (som är samme man) att Aalborgtouren kommer att spelas med ett nytt koncept nästa år, mest för att helt enkelt ha nån att spela golf med.

Jacke är tvåa efter ett par riktigt imponerande rundor där vi särskilt minns den den slakt han svarade för i Aalborg 8 där han svarade för en 65-runda.

Magnus, vars säsong kulminerade i en otäck fingerskada, kommer trea. Hans ”15 minutes in fame” denna säsong kom när han satte satte nytt (delat) tourrekord med 64 netto på gamla hemmabanan Gotska i Aalborg 6.

Johan kommer fyra och hans stora stund i år var när han gick segrande ur årets jämnaste deltävling i rysaren Aalborg 7 på Gumbalde, en tävling som hade allt!

Masse är femma. Efter att ha varit med och nosat på täten ett par gånger kom den hett efterlängtade segern äntligen i Aalborg 9 där han sköt en imponerande 67-runda.

Perra kommer sexa och är, om man just nu gör som jag gjorde och glömmer bort var Jacke jobbar, bäste Kegesanställd. Men nästbäste Kegesanställd är inte heller fy skam.

Tredje bäste Kegesanställd i touren är Peter men han vinner prestigekampen mot bror Håkan som kommer placeringen efter. Det lär diskuteras på släktmiddagarna framöver.

Pettson slutar åtta. Pettsons golfrundor denna säsong är lätt räknade men han kommer säkert tillbaka starkt nästa säsong när han är klar med alla sina andra 175 projekt som han har igång.

Sluttabell Aalborgtouren 2012

…för den som vill jämföra hur det såg ut 2011 så finns den här.

By Magnus

Lämna ett svar

P