ons. okt 20th, 2021

Vi börjar med formalian. Bra bana, fantastiskt väder och Pettson kom småjoggande till första tee.
Allt var precis som vanligt när Aalborg 9 spelades ikväll på Slite. Eller kanske inte riktigt allt. Vi (iallafall alla utom Håkan) saknade Perra och Mange.

Spelformen var klassiska Nettoscore med Uppsala och det blev en jämn tillställning från start till mål. Många låg länge och kände på varandra när Peter plötsligt var den som tog täten med ett mäktigt ryck. Han förde fältet från hål fem och bombade i par efter par för att sedan falla tillbaka lite sista nio.

Efter en svajigt första hål kom Pettson igång och tog upp jakten. Pettson nålade i vackra birdies på nian och tian och hade därefter tätkänning fram till hål 16 där två horribla spoonfemmor ut i skogen ledde fram till en uppsala och Pettson var borta.

Tätkänning hela resan hade även smygaren Silvén som konstant låg och lurade på i rygg på ledningen.

Håkan då? Jo han spelade bra golf men fick aldrig till riktiga tätkänningen utan befann sig i den jämna klungan strax bakom täten.

Mattias hade inledningsvis en jobbig kväll på greenerna. Puttfrossan kom sakta smygande och han missade en rad korta puttar. Efter att dessutom ha blivit psykattackerad till en dubbelbogey av paret Yttergren med sällskap på tian var han ett tag nere i bottenträsket men en birdie på elvan höll iallafall tårarna borta.

Två spelare har vi inte nämt.

Masse, ja, mycket glädjande var dock att Masse vann närmast flagg men i övrigt, ja, det började inte så bra, sen gick det lite sämre men sen kom avslutningen, och den var inte så bra.

Bättre gick det för Kungen av Aalborg 2013. Jacke visade återigen klass och tog hem även Aalborg 9 på totalt +1 och den drive han vann längsta drive med på 18 var snuskigt lång. Efter starka avslutningar delade Silven och Mattias andraplatsen.

>>Leaderboard efter runda 9 (som är den åttonde rundan av 10 totalt)

 

Lämna ett svar

P