Aalborg 7: En rysarklassiker för historieböckerna

Det var bättre än Beethovens sjätte och mer spännande än Alien 3. Det var poesi och mystik samlad under i en häxkittel ute på Gumbalde änge under dryga 4 dramatiska kvällstimmar.
Herrejösses vilken batalj det var. Slaget vid Poltava liknar närmast ett myrkrig i jämförelse med kvällens heta slag.
Det var magi, härlig magi.
Det var Aalborgtour runda 7.

Men vi tar det från början.
6 spelare kom till start. Sex spelare som dryga fyra timmar senare skrivit klassisk svensk idrottshistoria. I den första bollen var det Jacob, Mr Magic Stick, Masse. I den andra gick Johan, Mattias och Peter.

Aalborgtouren gillar Gumbalde och Gumbalde brukar gilla Aalborgtouren. Ikväll ville dock Stångas stolthet bjuda på lite utmaning och la därför in en extra krydda i form av en ilsken nordostlig bris.

Första nio hålen tillhörde Peter. Bara Peter. Den eleka belackarna har stämplat Peter med att han inte kan prestera i touren men den stämpeln blåste all världens väg när kung Peter bombande Gumbaldes första nio hål sönder och samman. Han satte inspel direkt i kopp och hans puttar gled i hål som den vackrast dansande älva som skådats.

Efter rundan prisades Peter.
-Peter brukar kunna starta starkt men ibland kommer det ras. Nånstans runt hål 8 idag började jag dock på allvar fundera på om det fanns något som kunde stoppa Peters magiska framfart, erkände tourledaren Mattias efter rundan.

Men även om Peter satte ribban var kvällen långt ifrån över. Ikväll var det fler som ville dansa och i skuggan av Peter smög det hungriga vargar redo att gå till attack när det drog ihop sig.
Mange låg hela tiden i slagläge och såg ruskigt stabil ut. Med en birdie på 10:an satte Mange foten på gaspedalen. Jacob började lite lugnt men även han började röra på sig sista nio. Även Johan satte ner foten på 10:a med en birdie. Mattias hade problem med att hitta rätt på greenerna med kompenserade med stabilt järnspel och kämpade sig sakta uppåt leaderboarden.

Sakta men säkert smög sig vargflocken med Jacob, Mange, Johan och Mattias närmare Rödluvan Peter och runt hål 15 var de ifatt och det var det kändes som alla hade chansen att knyta till säcken.
Säcken blev dock vidöppen fram till absolut sista putten för kvällen.

I mål hade Jacob och Magnus +2 efter det att Jacke stängt i en birdie på sista hålet. Peter låg på +3 inför sista och hittade dessvärre en bunker på inspelet och där försvann segerchanserna. Mattias låg på +3 och hittade green men tvåputtade och slutade med par och +3. Johan hade +2 inför sista. Han hittade green med inspelet och hade två puttar för att säkra segern. Första putten blev kort och han fick en putt på dryga metern för att knipa segern på 72 slag, ett slag före Magnus och Jacke.

Stensäkert i bakkant satte han dock punkt för Aalborg 7 och ett stycke svensk idrottshistoria är skapat.

Undrar ni över Masse? Normalt skulle hans 80-runda kunna vara värt rubriker men inte ikväll.
Jacke vann längsta drive, med en järntvåa. Johan och Mattias hade två bra drivar men de var akterseglade med dryga 4 meter.
Närmast hål. Nej, det var ingen.

Glory holes, ja då. Mattias klarade ett och missade ett och det gjorde Jacke också. Mange tog full pott, Johan missade ett och resten var inte med på dessa.

Scorekorten från rundan

Leaderbord runda 7 (reviderad)

 

P