ons. okt 20th, 2021

Det blev en ny uppvisning av Johan Steen som på ett imponerande sätt lekte hem Aalborg 6 och slutande på smått fantastiska -10!. Steen kan sin gamla hemmabana och var stundtals överallt där det var spelbart utan just på den fairway som var tanken.
På trean tokhookade han drivern ut på sjuans fairway för att sedan följa upp med en ny hook som la sig vid sjuans tee. Sen följde han upp med ett gudabenådat inspel med en tapin för par.
På tian såg vi nått liknande. Tokslice ut på ettans fairway som räddades upp med ett vackert inspel och en bogey.
Resten av fältet var chanslösa. Steen satte en birdie på ettan och var sedan i ohotad ledning hela rundan. På hål sjutton satte han en birdie till som bara för att vrida om kniven i de övriga fältet.

Mange trivdes också bra på sin gamla hemmabana och vandrade runt säkert på de välkända hålen. Mange kom in tvåa på finfina -5 efter en stark avslutning med fyra raka par.

Lasse Silvén avslutade också start och med birdies på 15 och 16 spurtade han in som ensam trea.

Håkan var fyra efter en stabil runda där orken tröt lite på de sista hålen. Han försökte kopiera Steens spel med att sprida drivar högt och snett men Håkan var inte lika lyckosam med det.

Mattias hade det jobbigt första nio men kom igång på sista nio. Hans vanliga taktik med att gå och vänta på att de andra slog bort sig funkade dock inte så bra med dagens spelform och det blev en femteplats.

Pettson och Stenne delade på sjätteplatsen och Masse, som länge var uppe och högg på andraplatsen rasade ihop som ett korthus.

Det var ju premiär för en ny tävlingsform och det var ju innan rundan den stora snackisen. Erado visade sig dock bli en succé som lär återkomma i Aalborgsammanhang.

I leaderborden ryckte Mange i täten. Stenne hade chansen att närma sig Jacke som hade förhinder ikväll men Stennes bleka runda gjorde att Jacke ännu sitter säkert i topp tre. Steen avancerade och hugger nu på fjärdeplatsen. Även Pettson klättrade ett par hack och det gjorde även Silven.
>>Leaderboard efter runda 6

 

Lämna ett svar

P