Vilken otrolig Kakelglädje: USA vände och vann Ryder Kapp!

Europa åkte tidigare i våras på en knapp förlust näre i Skåne. I helgen var det tänkt att det skulle bli revansch när Ryder Kapp avgjordes i dagarna två på Kronis.
Men nån revansch blev det inte. Istället blev det samma scenario som nere i Skåne. Stark öppning av Europa i lagspelet och segervissa på kvällen men när det väl blev singelmatcher var USA återigen starkast.

När det väl drog ihop sig på sista nio föll Jackes gubbar återigen tungt, en efter en.

20150920_153057 (2)
Flaggan på halv stång för Europa. Om ett år har Jacke och hans gubbar chansen att hissa den i topp igen.

Men vi tar det från början. Under lördagens lagspel blåste det friska vindar på Kronis och för Europa var det mest medvind. Winzell/Mattias hade inte skuggan av en suck mot Peter/Stenne i vare sig bästbollen eller Foursome Scramle. I bästbollen var Peter tongivande och när det blev Foursome Scramble vaknade även Stenne till.

Steen/Silven föll mot Jacke/Zedda i två jämna matcher. Det vi minns från den matchen är Zedda/Jackes dunderavslutning och vändning i Foursome Scramble med birdie på 17 och par på 18.

Håkan/Perra tog ganska enkelt en seger i bästbollen men i Foursome Scramble kom äntligen Europas första poäng när Peder/Pettson avgjorde på sista hålet.

5-1 var ställningen till lunchen. Eftermiddagen blev det Texas Scramble och här putsade USA till siffrorna. Visseligen började det med att Perra/Jacke pulvriserade Peder/Mattias men i de två sista matcherna gick till USA. Pettson/Silven avgjorde på nästsista hålet mot Bröderna Brothers och Winzell/Steen var klara mot Stenne/Zedda med två hål kvar att spela.

6-3 inför lördagens 12 singelmatcher och i vanlig ordning kvittrades det friskt hos Europa under kvällens utsökta 3-rättersmiddag på Toftagården. USA höll ganska låg profil men sent på kvällen samlades laget för ett uppsnacksmöte.
Där väcktes Kakelglädjen!

När vi svängde in på Kronis på söndagen var solen precis på väg att stiga upp. Vinden var obefintlig och alla tecken pekade på att det skulle bli en golfdag i kalasets tecken!
Och det blev det. Solen strålade och vinden fanns inte. Alla årets regniga och blåsiga rondor betalade sig tillbaka.

USA, för dagen iklädda matchande Kakelglädjetröjor fick inte den raketstart som behövdes.
Visseligen knep Mattias Stenne i första matchen men i match 2 bombande Jacke sönder Pettson och i match 3 blev det aldrig nån riktig match. Perra vann fem raka hål mot Steen och det såg mörkt ut i USA-lägret.
Men så väcktes hoppet.
Stabila Silven slog Peter på nästsista hålet och alla blickar vändes mot sista bollen.
Sista bollen hamnade dock lite på efterkälken men där gick Peder starkt och säkrade segern på sista hålet. Winzell och Håkan hade en jämn drabbning som slutade med delning och inför sista varvet hade USA plockat in en poäng.

Inför sista rundan behövde USA 4,5 poäng av 6 för att vinna.
En svår, på gränsen till omöjlig uppgift för de flesta men sex riddare iklädda Kakelglädje gav sig fasen på att fixa det.

I första matchen gick Jacke/Mattias en brutalt jämn och välspelad match. Jacke satte ribban med en birdie och den ledningen behöll han fram till hål 15 där hans driver svek honom.
Stående på knä under en liten tall trollande han tillslut fram en bogey men ett par från Mattias utjämnade. PÅ 16 var det show. Jacke fastnade till höger om vägen framme vid green och hade tufft att komma därifrån. Mattias toppade sitt inspel ner i vattnet men vann ändå hålet på en sjua.
Delning på 17 och på 18 spelade Jacke som bara Jacke kan. Monsterdrive följdes upp med ett tokvackert inspel som la sig med en tremeters eagleputt. Mattias hittade slog inspelet långt och matchen delades därmed rättvist.

Pettson mötte Stenne och Pettson var pånyttfödd efter morgonens kölhalning. På hål 14 kopplade Pettson greppet med en vacker birdie. Stenne kontrade på 15 men Pettson hade mer krut i bagaget medans Stenne fick soppatorsk. Stenne toppade inspelet ner i vattnet på 16 och prickade bunkern på 17. Pettson gjorde inga misstag utan säkrade segern på 17.

I boll två gjorde Lasse processen kort med Perra. Perra var med fram till 13 men där växlade Silven upp och vann 4 raka hål.

Även Steen reste sig ur askan. Bra öppning mot Peter. Peter kom tillbaka men på 16 och 17 avgjorde Steen och USA var nu nära att återigen prestera en klassisk mirakelvändning.

Blickarna vändes nu återigen mot sista bollen där en storspelande Peder gick sin match mot Håkan. Dormy när de stod på 17´s tee och när Håkans utslag hittade bunkern medan Peter la sig kort green kändes det i princip klart. Håkan fastnade i bunkern, bytte till en annan bunker och Peder rullade säkert i ett par och säkrade därmed segern till USA.

I sista matchen gick Zedda mot Winzell och där putsade Zedda till siffrorna genom att avgöra på 17.

Ryder Kapp slutade 11-10 till USA.

En fantastisk kul helg!

dag2

P