Unik statistik på alla spelare i SVV

Men hjälp av fantastiska Gamebook har vi plockat fram lite statistik som visar lite hur spelarna i SVV har skött sig såhär långt under säsongen.Lasse är det som spelat mest på golf av oss. Han närmar sig med stormsteg 500 spelade golfhål den här säsongen. Imponerande, särskilt som han inte fanns med i Skåne.
Mattias jagar närmast och han passerar inom kort 400 spelade golfhål. Söderstrand har en tung säsongsstart och Totte har inte kommit med alls i statsen. Det var ju taskigt.

När det gäller hål där vi gör mest par verkar vi överlag ha enklast för Par 3-hål. Samtliga verkar vara bäst på Par 3-hål. Undantaget är Winzell som går bäst på Par 5 hål.

De flesta spelar som regel bättre sista nio men här är det fyra stycken som skiljer ut sig. Peder, Håkan, Zedda och Mattias är starkare första nio än sista nio.

Flest birdies gör Mattias som ligger på drygt 6,5% birdies. Lite överraskande är att birdiejägaren Håkan står på 0 birdies ännu i år. Mange ligger på 2,9 % och den siffran kommer han att höja kan vi tippa.

I antal torskhål, alltså hål där resultatet varit sämre en dubbelbogey, toppar Masse. En bit är det sedan till Steen, Zedda, Stenne och Håkan där det är en jämn fight.

statsen

Vi fyller på med ytterligare lite stats. Med hjälp av snittscoren på alla rundor har vi räknat ut vilken handikapp varje spelare borde ha. I vissa fall skrämmande läsning och känsliga spelare varnas…

svv_handikapp2

P