Touren har kommit halvvägs

Kvällens runda på Gumbalde innebar att 2012 års Aalborgtour kommit halvvägs! Och dramatiken i Leaderboarden är stor. Visserligen ångar titelhållaren på i täten men sen är det jämnt. Johan (som missade dagens tävling) håller andraplatsen tätt följd av Perra och ett slag efter delar Jakob och Magnus på fjärdeplatsen. Bakom dem kommer Håkan som en ångvält. Masse har efter två fina ronder tätkänning. Peter och Tony sladdar lite medans Silven och Pettson får kämpa i höst för att klättra i leaderboarden och undvika ett ovisst kvalspel för att behålla tourkortet till nästa säsong.

Leaderboard!

Dagens runda bjöd inte på några större mirakel men däremot jämnt spel från Gumbaldes röda tee. Perra öppnade starkt och ledde i början men  ett hjärnsläpp på sexan skickade han bakåt i tabellen. På tee plockade han fram sin specialklubba vid namn Airstrike! De andra i bollen tittade förundrat och funderade på vad Perra tänkt sig för slag. Vi fick aldrig facit för det slutade med en bortspelad boll och en Uppsala.

I samma boll gick Håkan och han svarade för en stabil men lite oflytsförföljd runda utan större misstag (förutom nått harvande i en bunker där nånstans mitt på banan). Jacob och Mattias höll sig hela tiden högt upp i leaderboarden. Mattias missade på nian men jobbade sig sakta ikapp igen och med en stark avslutning knep han förstaplatsen. Jacobs miss på femton gjorde att segerchanserna försvann. Han hade dock känning på andraplatsen inför sista men en outboll skickade honom neråt i tabellen. Värda att nämna med respekt är de två horribelt långa drivar på 17 och 18 som Jacob svarade för.

I första bollen gick Mange, Peter och Masse. Mange började lite svajigt men spelade upp sig och blev delad tvåa med Perra. Sista nio rörde sig även Masse upp och nosade i toppskiktet av leaderboarden men han nådde inte riktigt hela vägen fram idag.

Återigen igen föll Peter på grund av felkalkylering i uppladdningen. 14 timmars festade på Kallis bland brats och sånt fungerade inte heller denna gång. Rykten säger att Peters team nu ställt in resan till Saint Tropez.

P