mån. okt 25th, 2021

”Great moments are born from great opportunity. And that’s what you have here today, Cedergren. That’s what you’ve earned here today.
Today, you are the greatest golfplayer in the world. This is your time. Mattias time is done. It’s over. Your sick and tired of hearing about how superb golfers Mattias, Håkan, Peter and the others are. Screw ’em. This is your time. Now go out there and give them hell!

Orden kommer från Herb Brooks och med dessa ringade i öronen klev Zedda upp ur sängen idag. 1980 coachade Herb fram USA till seger i  OS över suveräna Sovjet. Detta har kallats Miracle on ice!
Idag fick vi se det som gå till historien som The miracle at Lilla Vik.
Zeddas resa är historisk och det går inte att glömma bort alla tunga stunder och motgångar som vi sett Zedda brottats med under alla hans rundor i Skåneveckansammanhang. Uppfödd på de karga slätterna i Väskinde, förfinad till storhet i Pungpinan.
Det har varit många hookade drivrar, otroligt många hinkar på rangen, parkeringsdrivrar, det har varit mycket bolletade, många vita pinnar, mycke vatten och framförallt har det varit otroligt mycket frustration.
Med det i bagaget blir bara dagens bedrift ännu större.

Idag stod han där som en mycket oväntad men lika välförtjänt vinnare.
Gratulanterna stod på kö även om det bakom ryggen på Zedda viskades lite nedlåtande ord.
Påväg från priscermonin hördes det från en välkänd Skånveckanprofil:
-När man förlorar mot Zedda förstår man hur jävla dålig i golf man är!

Upplägget för dagen var avgörandet för Skåneveckantrofén där en ecletictävling med tisdagens score i bagaget skulle fälla avgörandet om trofén. I första bollen gick Perra, Mange, Pettson och Mattias. I den här bollen var det Perra som bjöd på show när han, så att säga, kom lite snett in i rundan. Redan på hål 4 brast det rejält för Perra. Han började med en quickhookad drive, följde upp med att kasta drivern 20 meter fram. Väl framme vid green hade han ställt bagen vid nästa tee och var redo att putta. Det visade sig dock att han stod och höll i en rescueklubba och ingen putter.
Perra fick sedan lite sprit och efter det spelade Perra upp sig.

Mange hade det lite trögt inledningsvis men spelade upp sig allt eftersom och på det svåra hål 16 fick vi för första gången denna vecka se Magnus i verkliga glädjescener när han chipade i en vacker birdie nere från det som i folkmun kommit att kallas Pettsons ravin. Manges starka avslutning förde upp honom till delad andraplats för daggen på +8 tillsammans med Mattias.

Mattias som kämpade på men hade det lite svajigt idag. 2 gånger i vatten på sexan innebär att Mattias totalt under två rundor offrat totalt tre bollar till det lilla äckliga vattenhinder som vaktar sexans green. Birdie på hål 8 var främsta bedriften från Mattias idag som ramlade in delad tvåa för dagen på +8.

Pettson hade inte sin bästa dag men inte heller den sämsta och varvade lite snygga hål med mindre vackert spel. Pettson höll dock ihop det bra och kom in på fjärdeplats på +9 för dagen.

I boll nummer två var det Zedda, på delad ledning med Mattias i troféjakten, Håkan som också var med i trofékampen samt Masse och Peter.
Håkan öppnade sin vana trogen mycket starkt och var efter nio hål  på överlägsen ledning för dagen med minus 2. Håkan brukar tappa lite sista nio och så skedde även idag. Han föll tillbaka lite men höll ändå undan och vann dagens runda på +6.

Zedda hade det jobbigt med demonerna första nio och nästan lika jobbigt andra nio och slutade sist för dagen på +14. Det kunde dock ha blivit ytterligare slag då Zedda klev upp på elfte tee, blickade ut över banan, piggade upp och gjorde sig redo för att slå. 20 meter bort ropade dock plötsligt en banarbetare till.
-Öjjj! Du siktar åt fel håll. Vänd på dig. Hålet är åt andra hållet…
Det visade sig att Zedda alltså ställt upp sig mot den 13:e fairway istället för för 11:e. Vad Zeddas spelpartners sysslade med i detta läge förtäljer inte historien.

Efter rundan väntade dock stor spänning då Ecleticscoren räknades ihop. Överlag hade de flesta förbättrat sig avsevärt idag jämfört med i tisdag och det beror säkert på många faktorer varav den största förmodligen har med vädret att göra. Idag blåste det nästan inte alls och det var ett fantastikt solsken hela rundan.

Som sagt, man kunde ta på spänningen i restaurangen när sporerna lästes upp!
Zedda:
-70!
Det största miraklet sedan OS-finalen i hockey 1980 var ett faktum. Zedda tog hem Skåneveckantrofén!

Stort grattis till Zedda!

Så här blev slutresultatet i Skåneveckantrofén:
Zedda 70
Håkan 73
Mattias 73
Peter 74
Masse 74
Pettson 76
Mange 76
Perra 77

Imorgon är det prestigefyllda lagtävlingen som ska avgöras med fyra singelmatcher i matchspel. The rookies (Håkan, Masse, Fredrik, Mattias) mot The Veterans (Magnus, Peter, Perra, Zedda). Rookies leder med 3-1.

Lämna ett svar

P