mån. okt 25th, 2021

Det har varit turbulenta dygn för tävlingsledaren av Aalborgtouren och när vi till slut når honom för en pratstund vill han först inte kommentera händelserna de senaste dygnet.
Motvilligt ställer han dock upp på en intervju för att ge sin bild av den kritik som framförts mot honom och Aalborgtouren.Allt började så bra. I marknadsföringen av årets tour slogs det på stort och på årsmötet i december presenterades de stora planerna. Det skulle bli en roligare tour samt en tour som var lättare att vinna. Sedan dess har det mesta gått fel. Avhopp, få deltagare, interna stridigheter och deltagare som rasat mot tävlingsledningens beslut. Touren har hånats och kritiserats starkt i sociala medier och andra sammanhang.

Hur känner du dig nu?
-Ja, det är klart att det inte är roligt. Det är klart att det starka varumärket som Aalborgtouren är har tagit skada av all turbulens den senaste tiden. Jag har dock förhoppning om av vi ska kunna vända det här till något positivt.

7 deltagare på runda 1 och ikväll var det bara 6 stycken. Det är ganska långt från målbilden av att fylla 3 stycken bollar varje runda!
-Ja, här har vi misslyckats. Johan har hoppat av, Masse har tydligen börjat jobba och Håkan, ja han firar väl ännu kronornas VM-guld.

Du nämner inget om den stora snackisen, NS-kören! Är det inte en grov planeringsmiss att tourtävlingarna flyttades till torsdagar istället för tisdagar och därmed krockade med NS-körens repetioner?
-Redan efter säsongen ifjol ville vi byta dag. Torsdagar lät som en perfekt dag att spela golf men nu har det visat sig att detta även var dagen då några bestämt sig för att sjunga körsång istället för att spela golf.
Vi hade förhoppningen om att Aalborgtouren skulle ha högre status än NS men där verkar vi ha gjort en grov felbedömning. Sångens kraft är stark och ska inte underskattats har det visat sig.

Efter beslutet igår om att låta sångfåglarna få en andra chans har det brutit ut en rejäl storm där främst Kegesfalangen rasat.
Var det rätt beslut att ge sångfåglarna en andra chans?

-Ja, men man måste se det utifrån den pressade situation vi befunnit oss i den sista tiden. Första deltävlingen fick vi flytta och då blev det ramaskri. Vi ville inte ta den fajten igen utan det här kompromisslösningen kändes som den bästa. Nu får alla chansen att spela runda 2 och det tycker vi känns bra.

Den stora frågan på allas läppar ju nu rör ju deltävling 3 som är planerad till torsdag den 6 juni! Det är Sveriges nationaldag och det krävs väl inget Pettsonhuvud för att räkna ut att en kör som NS förmodligen ska stå nånstans och sjunga den dagen.
Kommer Aalborg 3 att spelas torsdag den 6 juni?
-Det jag kan säga i nuläget är att det spelschema som är satt gäller men vi tittar samtidigt andra lösningar och håller alla dörrar öppna för att hitta en lösning som passar bra för alla.

Det låter som en jävligt mjäkigt svar!
-Ja, men det är det svar du får i nuläget.

Här avslutar tävlingsledaren intervjun och med en märkbar irritation i rösten meddelar han att han inte har något mer att tillägga.

Lämna ett svar

P