Storslam för The rookies!

Den sista golfrundan för årets Skånevecka spelades på Skepparslöv utanför Krstianstad. Ingen visste egentligen något om banan inför rundan men väl på plats blev vi glatt överraskade. Banan var i fint skick, påminde lite i karaktär om Gumbalde GK. Lite tråkigt var det att greenerna för dagen var dressade vilket gjorde puttningen några moment svårare.

Under sista rundan skulle lagtävlingen avgöras där rookies inför rundan ledde med 3-1.
Under högtidliga former avslöjade lagkaptenerna Zedda och Håkan sina val till singelmatcherna kvällen innan.

I den första matchen ställdes Pettson mot Zedda samt Håkan mot Perra.
I den andra matchen var det Masse mot Peter samt Mattias mot Magnus.
På pappret fyra helt ovissa matcher.
Trofévinnaren, och en av denna Skåneveckans, succéman Zedda började starkt och Pettson fick kämpa för att hänga med. Det växlade mellan lika samt att Zedda var en upp ganska länge men på sjuttonde hålet avgjorde Zedda och knep därmed en viktig och nödvändig poäng till Veterans. Lägg märkte till att denna match må ha varit jämn men den går också in under epitetet “as even as it was badly played”. Sett till slagen var Pettson och Zedda nästsist och sist av alla idag!

I den andra matchen hade dock Rookies sitt starkaste kort och denna veckas stabilaste spelare Håkan. Håkan mötte Perra och var i ledning från start till mål. Håkan började sin vana trogen starkt, mattnade lite efter nio hål men Perra hade inte förmågan att gå ikapp och matchen och totalställningen 4-2 till rookies.

I den andra bollen var det Dalhemsderby mellan Masse och Peter. Masse och Peter växlade ledning fram och tillbaka i en fin kamp där båda bjöd på både vacker och mindre vacker golf. Sista nio kopplade Masse sakta men säkert greppet om Peter som dock ivrigt kämpade emot och det var inte avgjort förrän på green på 18 där Masse puttade i en säker enmetare för seger och 5-2 till rookies!

I den sista matchen var det Skåneveckans två största pokaljägare som gjorde upp i form av Mattias och Magnus. Mattias ryckte tidigt men Mange hämtade upp och efter halva rundan var det lika. Mattias ryckte igen och Magnus kämpade för att hålla sig kvar i matchen och lyckades även med hjälp av många omöjliga golfslag hålla liv i matchen. Avgörandet skedde på 17 green när de båda gjorde par och därmed fastställdes slutresultatet till förkrossande 6-2 till the rookies.

Så var årets Skånevecka slut och hälften av oss är på väg hem och de andra lämnade vi av i Kristianstad där de tar tåget till Stockholm för att se på gubbrock. Återigen i en fantastisk vecka. Vädret har bara blivit bättre för varje dag och inga bottennapp på varken banor, boende eller något annat! Kort och gott, kanon!
Stor ära till Peter! Som vanligt har han sytt ihop en toppenvecka och vi alla tackar så hjärtligt och väntar redan till nästa år!

P