SVV Masters: Storm, diskning och ett Funkras!

svv_masters20152Regn och blåst. Det verkar vara grejen iår!
När SKåneveckans Masters för första gången skulle avgöras spelade det ingen roll vilken vädertjänst man rattade. Alla sa: Det kommer regna, det kommer blåsa!

Alla vädertjänster hade rätt. Det regnade! Det blåste!!
Ikallt regn och en stark sydlig vind på det gjorde ändå att första nio hålen var hanterbara. I lite skydd av holmen var det inte förrän framåt hål fem och sex det började bli riktigt jobbigt.
Men, det var inget mot vad som skulle komma.
När vi vid fikapausen, under ett kortare regnuppehåll, blickade ut över karlsöarna tonade de mörka molnen upp sig och sen kom det.
Det var det värsta väder Skåneveckans vänner någonsin spelat i. På riktigt piskade regnet in vågrätt från Östersjön och därmed blev det svårare än nånsin.
Det handlade inte om golf. Det handlade om att överleva…
Nåja…jag tror alla fattat vinken nu!

11 spelare kom till start och 11 spelare kom imål. En blev visseligen diskad men det återkommer vi till.

Rundan började riktigt bra med presentationer av alla spelare som arrangörena fått till riktigt lyckat!

Inför prestigefyllda första SVV Masters har Peder och Stenne varit namn som funnits i favoritsnacket men båda föll bort tidigt. Tillsammans med Peter delade de på 8:e platsen på 21 pinnar.
“Brukar-bara-hålla-i-nio-hål-Solberg” hade det också tufft i de svåra förhållandena  och kom sjua på 22 pinnar.
Johan Steen var sexa på 24 poäng.

Till plats fem är blev det ett litet hopp och femma kom Mange. Mange slet ihop 27 pinnar men noll pinnar på hål 10 och 11 gjorde att han tappade kontakt med tätstriden. Snygg avslutning med par-par-bogey på 16-17-18 gjorde ändå att han klättrade uppåt i leaderboarden.

Fyra blev Lasse Silven på 29 pinnar. Lasse kämpade på men hade svårt att vara på banan. Vi som spelade bollen bakom slogs hur mycke Lasse sprang till höger och vänster för att leta boll hela rundan.

I toppen var det drama. Jacke hade en tuff dag. Fina första nio men sista nio började katastrofalt och Jacke föll neråt i fältet och det såg ut som vinnaren skulle finnas i boll 2 där både Mattias och Perra trotsade stormen och spelade bra golf.

Perra och Mattias öppnade sista nio brutalt bra och rykte fram i ledning. på hål 15 började det bli spånt och då började missarna komma från både Funk och Mattias.
Jacke såg sin chans och kröp närmare.

“Funkraset” är en välkänd företeelse som har hänt Perra i såna här lägen förut men den här gången såg Perra ut att kunna hålla ihop det hela vägen.
Men Funkraset kom, och som det kom sen…

Perras tredjeslag på 18 drog sig mot vattnet och väl framme vid vattnet låg bollen precis under ytan.
-Jag är sugen på att slå den, sa Perra.
Det som därefter hände får Tottes snubbelsteg att se väldigt blekt ut i jämförelse.

Perra slår naturligsvis. Bollen försvinner men ingen vet var. Därefter rasar det till och Perras bag far ner i vatten med klubborna först. När Perra i panik ska rädda det som räddas kan halkar han själv ner i vattnet.
I chock lämnar dessutom de övriga spelarna i bollen Perra till sitt öde och någon minut senare kommer en släkebeklädd Perra upp på green och puttar i en 8.

Mattias gör en sexa och Jacke också en sexa.

Mattias vinner därmed Masters på 32 pinnar och Jacke/Perra delar andraplatsen på 30 pinnar.

Priset var, som seden bjuder vid Masters, en grön kavaj samt ett vandringspris.

Just det ja, det tråkiga hade vi kvar. Precis när rundan startat kom det ett chockmeddelande från kassören. En deltagare hade inte betalt medlemsavgift och denne var Masse.
Tävlingsledningen meddelade direkt efter rundan att Masse var diskad. För att vara med i tävlingen SVV Masters var kriteriet endast ett och detta hade Masse missat. Därmed var diskningen solklar!

Vi hoppas får upp lite bilder och resultat i SVV Championship under måndagen när alla saker torkat!

P