Stenne och Masse såg rött i Aalborg 1

Så blev den då äntligen spelad. Skandalomsusad, något försenad men väl värd att vänta på. Ute på ett mysigt Gumbalde en härlig sensommarkväll avgjordes då äntligen Aalborg 1.

Det blev en dramatisk och mycket jämn tävling där favoriter och storfräsare föll tungt. Jacke sköt bort sig första nio, Steen likaså. Även Peder började lite svagt men spelade upp sig.

Till slut blev det dock en uppgörelse mellan Stenne och Masse där Masse pressade Stenne ordentligt. På darriga ben chippade Stenne in en boll från vattenhindret på sista hålet och säkrade segern genom en tvåputt för bogey. 38 poäng, ett före Masse blev Stenne till slut segrare i Aalborg 1.

Vikarierande tävlingsledningen Perra och Håkan fick med beröm godkänt och speciellt trevligt var den överraskning som väntade på de som kom i tid u till Gumbalde. Även Glory holes var noggrant planerade så att cirka hälften klarade, hälften missade och några kycklingar som inte vågade anta. Anmärkningsvärt var att att den luriga vinden ställde till det ordentligt för boll 2 på 12:ans GL. Masse klarade men Peter, Håkan var samtliga i bunker.

Steen fick lite revansch genom att knipa längsta drive på 17 och Perra knep närmast flagg på 16.

>>Resultat och leaderboard från Aalborg ETT

>>Alla scorer…

Leaderboarden i Aalborgtouren bjuder till intressant läsning. Jacke ser ut att med stormsteg gå mot en ny inteckning i Gyllene peggen efter en stark säsong. Det finns dock en teoretisk chans att Stenne, Peder, eller Steen ännu kan ta det.

Steen tappade två placeringar efter katastrofkvällen på Gumbalde. Det blir drama deluxe om 2-4 platsen i avslutningsrundan. Mattias och Lasse avancerade och eftersom Stenne och Peder aviserat att de inte kommer delta i Östergarnsfalangens rumble så har de just nu direktplatser. Mange och Peter har dock ännu chans att knipa direktplatser där.

aalborg1

P