Stenne i toppen i Aalborg 1

Stenne gjorde ikväll processen kort och vann Aalborg 1 i överlägsen stil. Stenne var stabiliteten själv och med väl valda Erados vandrade han in på imponerande -6, tre slag före närmast jagande trion Mattias, Winzell och debutanten Adam.

aalborg1cover

Kvällens värdpar Magnus och Pettson hade sytt ihop ett gediget men också väldebatterat upplägg. Glory holes var inte lätta och skördade en hel del offer. Att lägga längsta drive på tian fick regerande mästaren Jacke att gå i taket medan slicekungarna Perra och Mattias mös

Vädret blev inte så illa som befarat. Regn i några hål men vinden var ganska beskedlig. Rundan både började och slutade i solsken.

Stenne höll sig i toppskiktet hela rundan men det var många som var med uppe och högg. Winzell gjorde en fin runda med två birdies men nyttjade sina Erados illa och hade ännu två kvar vid målgång. Rundan räckte ändå till -3 och andraplatsen.
Rookien Adam gjorde en fin runda och första nio var han med och högg ordentligt i toppen. Två tidiga Erados gjorde dock att expertisen i boll 1 räknade bort han från toppstriden lite väl tidigt men med en imponerade avslutning klev han upp på -3 och var med och delade andraplatsen.

Mattias var med första nio men fick tidigt Eradonöd och fick kämpa. Efter trädknockarshow på 16 var han på väg att rasa ner genom fältet men en birdie på 18 gjorde dock att han anslöt till trion som delade på andraplatsen.

Perra såg länge ut som en möjlig vinnare. Han låg Stenne hack i häl och hade dessutom tre erados kvar när han när han klev upp på trettonde tee. Tre hål senare hade han inga erados kvar och Perras segerchanser försvann med en kvadrupelbogey på 16.

Jackes svaga säsongsinledning fortsätter. Visserligen har han en delad förstaplats från Trattivans minne men när det vankats tourtävlingar har Jacke inte gått att känna igen. Kämpade sig ändå till en -1 och delad femteplats men dock med en Erado kvar. Även Steen var med och delade på femteplatsen efter det att han, som många andra fått eradonöd i början av sista nio.

På svarta siffror hittar vi ikväll Mange, Peder Pettson och Silven. Mange kämpar ännu med sviterna från Portugalflunsan och rapporterade orkeslöshet. Peder kämpade, vann närmast hål men fastnade i bogeyträsket på hål 7 och kom sedan aldrig ur det. Pettson spelade storgolf fram till green men föll offer för puttfrossa. Silven fastnade också i bogeyträsket och måste nog tillbaka till taktiska ritbordet när det gäller Eradotaktik.

Det var kluriga Gloryholes och sånt och en total sammanräkning kommer inom kort.

Tack till värdparet Magnus och Pettson för väl genomfört evenemang och fina priser!

 

Resultat

P