sön. okt 17th, 2021

När det vankas stortävling i golf på Gotland kan givetvis inte Skåneveckans vänner hålla sig borta. På tisdagens ProAm fanns det med en stor delegation representerande Keges och Svenska spel.

Keges gick segrande i denna batalj och kom dessutom med sitt lag tvåa i hela ProAmen. Återigen var det starka lagspelarna Jakob och Perra, som tillsammans med proffset Oskar Henningsson ledde fram sitt Keges till den imponerande andraplatsen. Peter var också med i Kegeslaget men enligt de flesta rapporter (utom dem rapporter som kommer från han själv) var det inte en av Peters bästa dagar på banan.
-När jag såg honom såg han ut att ha det kämpigt och han verkade mest vara på sidan av banan, säger en annan deltagare som helst vill vara anonym.
———
Redigerad i efterhand:
I efterhand påstår sig den anonyma källan att han blivit felciterad. Han menar nu att Peter inte alls hade det kämpigt.
———

Svenska Spel-laget hade det lite tuffare och det blev mycket bolletande för deras proffs Patrik Sjöland. Mange höll uppe sitt spel bra meh Håkan och Johan hade det enligt uppgift tuffare.

Skaneveckan.se fanns givetvis på plats och dokumenterade lite film och bilder. Filmerna innehåller en del unikt värde i form av två riktigt darriga utslag från Mange och Håkan på första hålet. Vi kommer dock att hålla lite på dessa filmer för att plocka fram dem vid väl valt tillfälle.

7 thoughts on “Skåneveckans vänner i Nordea tour”
 1. Litet klipp från banan: Hål 17 proffset slår ut hamnar bunker höger sida, Perra slår ut kort i vänster ruff, Jakob slår ut kort vänster ruff, Peter slår ut lös järnsexa som studsar innan Green (precis som Fulke tänkt) rullar snyggt upp ca 3.10 från flagg (närmast hål vann där på 3,0) går fram smeker i en väl avvägd putt, klonk i hål och Birdie, laget kasserade in 4 viktiga poäng. Den här lilla sekvensen tar jag med mig från tisdagens runda.

 2. Jag tycker vi är lite orättvisa i rapporteringen om att Peter skulle haft det jobbigt på banan. Det jag såg av Peter var en glad och livade kille som njöt av fin golf och väder som smekte över Kronis den dagen. Jag har aldrig påstått att Peter inte spelat golf. Jag såg bara ryggen av honom på hål 2 där dem startade tävlingen. Så detta är som vanligt ”Lilla Lasseman” som vill uppvigla gruppen för sedan se sig själv som en vinnare. En halvhyfsad psykning anser en av deltagarna.

  1. Kors vad mjäkig du då ska vara nu då Magnus.
   Sånt här halvmjäkeri och fisigheter är man inte van o läsa från dig.

   Jaja, ni spelade väl då fantastikt golf hela bunten och allt var frid och fröjd och så härligt som det bara kan vara när det är härligt!

   /
   Mc-Inte-alls-bitter-för-att-han-inte-fick-spela-proam

 3. Tack Magnus skönt att det finns någon som ställer upp när det sparkas på dom som allt ligger ner. Det underbara med golfen är att även dom som inte spelar underbar golf får vara med, eller?

  1. JA du har helt rätt Peter, mycket skall vara rätt om man skall få vara med. Inte vara bitter och inte dryg och ljuga. Men är man snygg och har glad min och kan sköta sig bland folk, Ja då får man vara med!!!

 4. Men äe eloge skall Mattias ha för att han tagit fina blider och stöttat gruppen på utslaget…hånat kanske var ett mer rätt ord. Vi som höll i klubborna hade ju lite nerv och kramp för att få ut den där bollsatan från tee. Jobbigt läge!

Lämna ett svar

P