Skåneveckan 2009

Skåneveckan 2009

Söndag 26/4 Vi Samlades i Visby Hamn för avfärd mot Oskarshamn båten gick 17.05. På båten lottade vi lag och utdelning av startkit, information om de olika spelformerna under veckan. Vi anlände ca 20.00 till Oskarshamn sedan bilfärd till Araslövs golfbana inkvartering i dubbelrum. ”Pellis” hade så fint ordnat och mötte upp med mackor och öl och ett litet startkit med bollar, vilken kille.

Måndag 27/4 Frukost och sedan spelade vi Araslöv GK ”Norra Banan” , en 18-håls skogs och park bana med snabba greener, stort antal bunkrar, såväl på fairways, som runt greenerna. Vi fick en hygglig golfupplevelse med 18: e hålet, som ett lite annrlunda avslutningshål. Golf i genuin skånsk miljö, Vi spelade Fyrboll bästboll, Lite minnen från rundan Mangen slog sitt andra slag perfekt in på 1.ans green, lite jobbigt för dom andra fyra i gänget som ännu stod där och puttade! Banguide.. not.. dolt hål…ja… ”jag chansar”, Mangen hade även lite race ute i en mycket tät skogsdunge, droppa sig ur …nej pang,,knock,,,pang knock ja så höll det på en stund tills bollen efter var ifatt stod och väntade medans mangen sjöng ” I’m a Lumberjack”. Vi avslutade dagen med en mycket trevlig lunch solsken och uteservering. Sedan bilfärd mot Hjortsby torp lite proviantering i Mörrarps Ica affär. Kvällen avslutades med en middag som allas vår ”Flag” fixade sedan lite pilsner och pitchingtävling.

Tisdag 28/4 Denna dag spelade vi Vasatorp GK två 18 håls rundor på banorna:Tournament Course, TC (invigdes den 6 juni 2008): Banarkitekt: Arthur Hills/Steve Forrest & Associates. En mästerskapsbana med linkskaraktär. Enligt Steve Forrest en av de häftigaste han ritat. Banan har sex tees per hål och spelstrategin ändras markant beroende på vilken tee du väljer att spela från. Banan är 6 700 meter från bakersta tee. Vi var verkligen ”stissade” och tända mest kanske ”Flag” som kom på 5 minuter innan vi skulle gå ut ”vi har inga banguider” sprang sen in…sprang en halv kilometer till klubbhuset tjackade två styck sprang tillbaka och sen slå ut, sa jag att han gick i första boll. Samme kille var verkligen överladdad innan vi hade packat ur bilen när vi kom till klubben hade han allt rykt ihop med en banarbetare som tyckte att han kunde respektera förbudet att chippa på övningsgreen när han klippte där, tyckte inte ”Flag”Hur som helst TC var verkligen fantastisk att spela. Efter avslutad morgon runda blev det en skön lunch i solen.Sedan var det dags att ta oss an: Gamla Banan: Banarkitekt: Thure Bruce. En vacker parkbana i med både löv- och barrskog i klassisk brittisk stil över 18 hål. Här avgjordes bland annat Compaq Open 2002. Banan är 5 875 m från gul tee. Spelform för tisdagen: Fyrboll bästboll-sämstbollGamla banan på Vasatorp är verkligen en skön bana en av våra favoriter. Ett av minnen som jag vet Mange och alla som gick i den bollen snackar om än är när ”Flag” försvinner in i skogen och det enda dom ser är hans nakna röv!!Jag måste smöra in mig med vaselin annars får jag sånt ”rövsmör”!!Efter avslutade 36 hål med summering i scorekorten begav vi oss hem till huset för matlagning menyn för kvällen blev Entrecote med potatisgratäng. Avslutning med kaffe & avec. Sängen blev det tidigt efter 36 hål.

Onsdagen 29/4 Uppstigning tidigt och frukost därefter begav vi oss till Landskrona GK för att lira deras Erikstorpsbanan. Kombinerad park och seasidebana. Bildar en treklöver med sex hål i varje blad. Från flera utsiktspunkter öppnas vackra vyer in mot Landskrona och ut mot Öresund. I nord och nordväst inramas horisonten av Hildesborgs och Rönneberga backar. Banan tillhör inte de allra svåraste, åtminstone inte från klubbtee, men underskatta den inte. På långa 9: e ett tufft par 5 och 12: e korthålet längs bäcken, har många fina scorer havererat. Inne i Kungsgårdens park ligger två vackra hål. Starttider far dagen tidiga sådana: första boll 07.37, andra boll 07.45.Idag spelade vi: Fyrboll bästboll och sammanlagt Lite minnen från rundan: vi står på ett mycket vackert korthål med hela Öresund framför oss. Någon i vår boll: lalle, Peter, Mangen och Håkan kommer på den briljanta idén skall vi inte fira detta ögonblick och fånga nuet med att ta oss en liten ”knapp”? I startkiten ingick en försvarlig mängd små 5 cl whisky så kallade ”birdieWhiskys” Sagt och gjort uppställning fotografering skålning för en underbar stund. Sedan var det dags att slå ut, 130 m par tre,till höger en kohage och out of bounds. Jag behöver inte berätta för ni vet t… tre slog ut i kohagen en duffade och kom 10 meter. Men roligt hade vi.Efter avslutat runda lunch, det här med att käka lunchen ute i strålande sol efter en runda är verkligen livskvalité. Ska tilläggas att hela veckan fortsatte med kanonväder varje dag helt otroligt.Tillbaka till hjortsby Torp för lite siesta. Kvällens meny: Biff, Potatisgratäng med tillhörande dryck. Stup i säng.

Torsdagen 30/4 Barsebäck Idag skulle den individuella slaggolf tävlingen avgöras. Vem skulle stå som vinnare och får den åtråvärda ”Skåneveckan” Trofén? Och vi skulle avsluta på den anrika mästerskapsbanan Barsebäck Old Course. Barsebäck Golf & Country Club räknas som en av de vackraste och bästa golfanläggningarna i Europa. Ingen mindre än Jack Nicklaus, golfens genom historien mest berömde och meriterade golfare, har själv fastslagit detta.
Kombinationen med de båda mästerskapsbanorna i den omväxlande naturen är oslagbar. Skogshål med mäktiga furor blandas med hål i parklandskap och intressanta vattenhinder. Längs Öresund ligger rena seasidehål med Köpenhamn i blickpunkt på andra sidan sundet. Denna dag spelade vi matchspel. Barsebäck ja vad skall man säga? Vilken bana, vilken höjdpunkt på veckan. Vi seglade nog alla på moln den dagen. Undertecknad spelade som i trans …i början. Allt gick bra ren inspiration och det kunde vara det som skulle säkra segern i slaggolftävlingen. Jag visste att jag låg bra till det enda hotet var låghandicapparen ”Flag” ( 3,7 hcp). Jag tror det var bunkern på hål 10 eller 11:a som knäckte mig totalt. Bunker och bunker en jävla ravin är vad det är. Kan också vart smågnabbet mellan oldtimern och mig som fick mig lite ur balans. Jag tyckte vi skulle fotografera lite vid ett mycket fint hål! då fick han spelet. Kan ha vart att vi helt plötsligt var tre bollar på samma hål och det var oss dom väntade på så han hade väl delvis rätt att vi skull skynda oss lite. Efter första bunker besöket som det inte gick att spela sig ur framåt, jag fick slå lite lätt bakåt… blev en stenhård 30 meter bakåt,. Lunkar tillbaka för att slå nästa …duff ner i samma bunker igen nu garvar Perra och Mangen skiten ur sig. Ja efter det så rasade spelet totalt repade mig lite i slutet men segern spelades bort där, kom tvåa efter ”Flag” med 4 slag mer, surt. Efter avslutad golfdag och ja även idag en underbar lunch i det fria begav vi oss hemåt till torpet för att fräscha till oss. En liten prisceremoni hade vi innan vi begav oss in till Helsingborg för att äta en liten middag på en trevlig krog. Kvällen avslutades med att vi fick lösa ut bilen via vaktbolag från parkeringshuset surt. Detta blev ett trevligt Valborgsfirande och avslut på veckans tävlingar.

Fredagen 1/5 Frukost och packning, utcheckning sen avfärd till Söderåsens golfbana som ligger i ett naturskönt område i Bjuvs kommun, c. 20 minuters väg från Hjortsby Torp. Denna skogs- och parkbana har med sin blandade terräng varit en utmaning för medlemmar och gästspelare under snart fyrtio år. Dom erbjuder en 18-håls bana av mycket hög klass och kvalité. Hit har många av elitens stora spelare letat sig, framförallt för banans omväxlande karaktär med snabba och utmanande greener. Spelform idag blev helt valfri, två man hade lämnat gänget av familjeskäl. Dagen blev verkligen avslappnad med golfbilar och försök att göra slut på kvarvarande ”Birdiewhiskeys”. Vi tutade på med både bil och whisky och en helt underbar vacker dag och en mycket skön golfbana. Mange slutade tuta efter att vara nära att träffa en dam i huvudet nära och nära? ca 12 meter. Ännu en fantastisk dag/väder och lunch på Söderåsens Gk´s restaurang. Vi åt summerade dagen för att sedan bege oss uppåt i landet mot Växjö För att tillbringa natten på Clarion Collection Hotel CARDINAL. Efter incheckning åt vi en kvällsbuffé och summerade veckan som varit.. En skön hotellnatt väntade.

Lördagen 2/5 Uppstigning, hotellfrukost 08.00 och utcheckning 09.00. Vi körde ca 2 mil för att avslutaGolfveckan med spel på Alvesta GK. Vår kollega med det underbara namnet Peter Andersson som arbetar på Sardus hade fixat både greenfee och lunch till oss han var även med och spelade mycket trevligt. Alvesta Golfklubb bildades 1987 och banan började byggas 1990. Invigning skedde i juni 1992 där Sven Tumba och alvestasonen Joe Labero var huvudattraktioner.
Golfklubben har sedan dess utvecklat området till Alvesta Kommuns mest besökta fritidsanläggning. När denna sista golfrunda var slut äter åt vi en sen lunch i form av en hamburgertallrik sedan begav vi oss till båten för hemfärd, slut på årets ”Skånevecka”. Hemma landade vi nöjda och glada men som en trasa.

P