Skandal inför Skåneveckans resa!

jacke2

Nu har detta hänt som ingen trodde kunde hända. En mycket meriterad golfspelare Jakob werkelin har i dagarna varit på Visby GK och skrivit upp sitt handicap med 2.0. Detta förmodligen för att ställa sig själv i bättre läge inför den stundande Skåneveckan tävlingen som går av stapeln om ett par veckor. Från MYCKET säkra källor har denne Jakob förmodligen mutat den mycket godtrogne Magnus Olsson på Visby GK att genomföra detta tilltag. Vi har sökt Magnus Olsson under dagen men han vill inte lämna några kommentarer på detta som hänt. Nyheterna har också försökt att nå Jakob för kommentarer men Jakob har slutit sig och håller sig gömd.

Nyheterna har också pratat med Peter Andersson som är grundare av Skåneveckans vänner för att få hans syn på frågan. – Jag är mycket förvånade och lite skärrade över det här säger Peter. Jag har utökat tävlingen i Skåne till 12 personer i år. Jag ville få in många av våra trogna “hangarounds” som spelat länge på Aalborg touren och som tjatat om att få åka med till den mycket meriterade tävlingen i Skåne. Och nu händer det här…Jag har blixt inkallat styrelsen i krismöte under dagen för att diskutera vidare i frågan. Vi ser mycket allvarligt på detta och det kommer förmodligen att bli någon typ av bestraffning eller reprimand i frågan säger Peter till Nyheterna.

Jakob Werkelin klassas som en av toppspelarna med sina långa järnslag och stabila spel kring greenerna. Vi tror att Jakobs nya klubbor påverkat detta beslut, något har hänt med Jakobs stabila golfsving. Men att gå så här långt som att ge sig på ett golffusk, som att skriva upp sitt handicap inför denna resa är märkligt.

Vi har även sett reaktioner från en del medlemmar i klubben där Per Funck verkar mycket upprörd över det som hänt. Han nämner i mail som “Nej nu blommar löken, det stekta fläsket kokt.”
“Inte hunnit att hämta mej ännu, våldtagen är ett lindrigt uttryck!!” Man kan förstå Pers reaktioner.

Mattias Ahlgren kommenterar i mail att han inte vill tro att det skulle vara Jakob som är syndaren men tyvärr kommer Mattias förbli besviken. Nu har vi ju ännu inte sett hela omfattningen av den här härvan men redan nu kan vi nog säga att den här skandalen kommer att platsa in bland kända idrottsskandaler som Maradonas Guds hand, Ludmilas Bob-doping eller Spaniens guldbasketlag i Paralympics 2000 som bestod av 10 stycken icke funktionshindrade.

Nyheterna kommer att uppdateras löpande under dagen så följ oss på Skåneveckans Vänners hemsida för fortlöpande information.

/Golfreporter Göran Zachrisson för Nyheterna.

P