Rookies segertåg fortsätter och en mästare är korad

Idag flyttade Skåneveckan söderut och det la till en ny bekantskap i banbanken. Destinationen var Ljunghusens vackra seasidebana och på den vackra men utmanande banan firade Skåneveckan valborg.

Det var dags för nya matcher i lagspelet. I första bollen mötte Perra och Peder rookiesparet Håkan och Pettson. Den stora frågan inför matchen var om dittills obesegrade Perra skulle lyfta fram Peder till sin första vinst eller Peder skulle dra ner Perra. Svaret lät vänta på sig då matchen avgjordes först på sista putten.

Matchen var jämn, rookies var några poäng före med veterans hämtade ikapp och på tee på 18 var det helt jämnt.

Upplösningen blev dramatisk då Peder landade sitt andra slag centimeter från hålet. Det kunde ha varit spiken i kistan men då klev stabile Håkan in och tog på sig hjältehatten!

Håkans andraslag var ännu närmare och han hade dessutom slag på hålet och knep därmed 2 poäng till rookies.

I andra matchen ställdes Masse och stenne inför en omänsklig uppgift när de mötte veckans två stabilaste spelare i form av Jacke och Mange. Trots att både Masse och Stenne spelade bra var de inte i närheten att rubba demonparet som veterans skickade in och Veterans kvitterade.

I sista bollen gick Peter och zedda mot Totte och Mattias. Totte tog tag i taktpinnen och förde fram rookies till ledning. Tottes spel första nio var imponerande och trots att Peter levererade både vackra drivrar och fina inspel samt att zedda spelade mogen golf kunde de inte matcha Totte.

Inför sista nio röt Totte till med myndighetsröst att det kanske var dags för Mattias att hjälpa till lite. Mattias vaknade, spelade upp sig och det blev en stabil seger till för rookies som nu inför sista dagen leder med 16 mot 8.

Idag avgjordes även särspelet mellan Mange och Jacke om vem som får ta hem Skåneveckantrofen och vi kan nu skicka en passning hem till annen på Gotland. Rensa finbokhyllan! Mange kommer hem med pokalen!

Särspelet avgjordes på ett par 4 där Jacke hamnade i trubbel på utslaget medans Mange spelade safe. Mange gjorde par och vann därmed trofen men båda två har bjudit på fantastik golf i veckan.

P