Rapport från röd tee

Aalborgtouren gästade idag Slite GK för årets andra runda. Idag spelades röd tee. Eventuella tankar om att en golfbana från röd tee naturligtvis är enklare slog snabbt i spillror på sina håll när det matades driver efter driver långt…ut i skogen. Bra fart på greenerna var det också vilket gjorde puttningen till en extra utmaning.

Återigen var det Johan och Mattias som var längst fram i resultatlistan och, precis som på första rundan, delade de på segern efter varsina 74 netto. Båda klarade dessutom Glory holes och hamnade totalt på 70 slag. Johan var starkast första nio men svajade lite mer sista nio. Mattias spelade jämt med 6 bogeys, 2 birdies och resten par.

Trea kom Lasse Silvén, som gjorde tourdebut och trivdes på hemmabanan. 77 slag men Glory holes gav honom en vacker 73:a. Minnesvärt var Lasse vackra driver på tian som gav en eagleputt men där det slutade med en treputt för par.

Magnus som också trivdes på Slite GK. Magnus imponerade med fina inspel och speciellt vackra var inspelet på sjuan (som dessutom vann närmast hål), på tian (där han hade eagleputt) och elvan (där han satte en birdie). Magnus slutade på 75 slag.

Perra hade lite streckfest på första nio och ljudet från hans driver hördes flera gångar eka prooovisooorisk boll bland Slitetallarna. Perra hyfsade dock till siffrorna och birdien på fjortonde hålet (banans svåraste) är värd respekt. 80 slag för Perra.

Tony gick runt på stabila 81 netto men missade båda glory holes vilket gav lite smolk i glädjebägaren. Bägaren fylldes dock lite igen när han på sista hålet plockade hem längsta drive och slutade på 83 slag.

Peter hade ingen bra dag. Mycket streck i Peters protokoll och en 87-runda totalt gjorde att Peter rasade i tourens leaderboard.

Masse började bra men sista protokollet för Masses sista nio hål visar mest liggande och stående ettor och är ingen imponerande läsning. Masse slutade på 86.

Sist idag blev Pettson vars runda mest var en studie i Dr Jekyll och Mr Hyde. Första nio var solida och Pettson gick som en klocka runt på 17 poäng. Ett streck på elvan var en förvarning och sen triggade en elak socket på tolvan igång Mr Hyde och efter var Pettson förlorad. 89 slag på Pettson.

Resultat: HÄR! Rapportera eventuella felaktigheter till tävlingsdiktatorn.

 

P