Peters långputt räddade Längan från fiasko

Idag var det lagtävling igen och det blev två matcher som skulle visa sig att bli två klassiska bataljer. Vädret blir bara bättre och bättre för varje dag som går och det är just nu många solbrända ansikten och armar i församlingen.

I första matchen möttes Östergarnsfalangens Fredrik och Mattias det starka laget Perra och Magnus.

Gubbarna från Längan chocköppnade med att rycka fram till en ledning med 5 redan efter 3 hål. Pettson och Mattias såg märkbart tagna ut efter den inledningen. Men efter chocköppningen började plötsligt Magnus och Perra se mänskliga ut. Vändningen hade påbörjats och med en duffande Magnus och en Perra som började hitta sin gamla quickslice igen malade sig sakta men säkert Pettson och Mattias ikapp och även förbi.

Mattias hade problem på greenerna medans Pettson visade sin styrka på just green. Efter nio hål var Loftet 1 upp. Sista nio höjdes spelkvaliten väsentligt från alla och det var många fina slag som visades upp på Vasatorps fina TC-bana.

Det var jämnt hela vägen fram till 15:e hålet. Där höjde Pettson och Mattias ribban och svarade för en mäktig avslutning. Pettson satte en tung och viktig putt för par på 16 och på 17 avgjordes matchen när både Pettson och Mattias slog upp sina bollar på green medans Magnus var lite kort och Perra var i bunkern. 3 poäng där gav hela fem upp inför sista.

Defilering på 18 gjorde att matchen slutade 6 upp. I denna match var det Pettson som var ankaret i Loftet och Magnus som svajade lite, på första nio, för Längan. Totalt sätt bra spel från alla i bollen.

Slag värda uppmärksamhet är Pettsons puttar men även Manges monsterdrive på 265 meter på tolvan som gav seger i Längsta drive.

I den andra bollen mötte Peter och Zedda Håkan och Masse. Matchen började nervöst med två bollar i muren som vaktar första fairway från Peter och Håkan.

Matchen vägde fram och tillbaka utan att någon av lagen fick grepp. Masse spelade riktigt bra första nio och på nionde hålet kvitterade Loftet till likaläge.

Denna boll höjde också spelkvaliten sista nio. Även här blev upplösningen dramtiskt och det var Loftet som var i ledning inför sista hålet. Håkan darrade på utslaget och det fick Peter och Zedda att vädra morgonluft. Håkan  räddade sig tillbaka med ett kanonslag och räddade sig fram till lika läge på green. Avslutningen blev en tung börda för Peter att bära när han behövde sänka en 8 meters putt för att dela matchen. Och han gjorde det! En magisk putt räddade ett halvt poäng till Längan som nu inför sista lagrundan på fredag ligger under med ett poäng.

 

P