mån. okt 25th, 2021

Efter år av förtryck, spott och spä reste sig titanen Peder och svarade för en av Aalborgtourens största bragder genom tiderna.
Peders mirakel i Aalborg 7 goes Tisfag är svår att beskriva i ord.
Det var som en tavla av Monét, en frispark av Roberto Carlos, en symfoni av Bach, en tegelsten ur Berlinmuren eller en melodi av Leonard Coen.
Det var vackert, det var underbart, det var magi.
Det är sådana här ögonblick som definerar oss som människor och vi som fick uppleva detta på plats igår är evigt tacksamma och kommer aldrig glömma det.

47 poäng.
Vi tar det igen.
47 poäng.
Man kan inte från en symfoni av Bach plocka ut en enskild ton som definerar mästerverket. Lika lite går det att från Peders fyra timmars golfrunda plocka ut en speciell del. Det är är helheten. Lugnet, stabiliteten, viljan att våga i pressade lägen och sen tillsammans med puttern skapa magi.

Visst kan man nämna chocköppningen. Birdie på ettan som följdes upp med en helt omöjlig eagle på tvåan. De flesta andra hade efter en sån inledning brakat ihop men för Peder fanns det bara framåt som gällde. Peder körde på. Framåt. Varje slag i perfektion. Analytisk och lagom risktagande.
Han gasade och varje gång han besökte en green var han i sitt cresendo. Det var inte många om nån tvåputt.

Peder den store. Igår var det hans kväll.
Steen kom tvåa och Silven kämpade sig till tredjeplatsen. Längsta drive och närmast hål knep Jocke som gjorde Aalborgdebut.

I totalen klättrade Peder såklart. Steen drygade ut ledningen och trots en miserabel Tisfag från Stenne så är han kvar som tvåa. Peter är trea, tätt följd av Mattias, Pettson och Peder.

Janne gjorde debut som värd och hans mackor var suveräna. Även spelformen att spela första varvet från tee 41 och andra från tee 63 hyllades.

Lämna ett svar

P