Mirakelvändning av Team USA på klassisk mark

RYDER KAPP 2016. Ställningen inför sista dagen var 4,5 för USA och 7,5 för Europa. Ställningen efter sista dagen var 15 för USA och 9 för Europa.
-Många klassiska vändningar har världen upplevt men frågan är om denna pulvrisering inte ändå tar priset, kommenterar USA´s lagkapten.

Avgörandet skedde på gammal klassisk golfmark i form av den trixiga Stockholms GK. 12 niohålsmatcher spelades sista dagen. USA vann 10 av dessa och delade 1. En fullständigt bländande uppvisning i matchspel av Team USA.

Som vanligt var Europa starkast i lagspelet och främst lagen Peter/Stenne och Zedda/Perra svarade för starka lagmatcher. När europeerna blev ensamma fanns det dock inte mycke krut kvar och hela laget kollapsade när de ställdes mot USA starka lagmaskin.

Team USA behåller därmed trofén!

Men vi tar det från början. Efter en liten tur med morgonbåten gick slingrade sig bilarna genom storstadens myller sakteliga ut mot vackra Värmdö. Betonghus byttes mot skärgårdsidyll och färden slutade vid vackra Fågelbros anläggning.
Lite en lunch där de flesta fick rå gris att äta slog vi ut på Fågelbro. En hel dags laddning skulle ut och det var många nervösa och taggade spelare på första tee.
Först ut var Zedda/Perra som mötte Pettson/Mattias. Teabaggers såg starka ut inledningsvis och bara genom att hålla bollen i spel lyckades de ta en ledning. Östergarnsfalangen vägrade dock att ge sig och matchen slutade med ett dramatiskt puttoff mellan Perra och Pettson på sista hålet.
Pettson stänkte i en långputt för delning.
Europa ryckte till ledning i andra matchen då Peter och Stenne slog Winzell och Mange. Eller, enligt elaka rapporter från den matchen så var det Stenne som slog Mange och Winzell.
Peder och Steen tog sig ann rookieparet Adam och Jocke och kvitterade.
Andra rundan första dagen blev en mörk historia för de flesta. Starka Peter och Stenne gjorde slarvsylta av Östergarnsfalangen. Värt att nämna från denna match var att Peter spelade riktigt bra samt att Mattias blev av med hela 4 bollar. 3 slog han själv bort och den fjärde slog Stenne bort för han.
Omutliga Teabaggers tog även de andra raka för dagen men USA fick dock en seger sista rundan när Winzell och Mange slog rookieparet.
Mörkt ja, det var bara första bollen som klarade sig hyfsat innan mörkret. Resten fick glida in på Fågelbros vackra avslutning i mörker.
En middag och lite ljug senare var det dags för dag 2 och Bestboll taliban stod på spelschemat. Platsen var Värmdö golfklubb och dagen till ära hade USA tagit fram sitt extra pyskkort med nya vackra vita sponsortröjor.
Mange och Pettson började med en stark insats och slog Peter och Stenne.
Ja, ni förstår va tokigt. Europa spelade alltså med samma lag som dagen innan! En stor snackis förståss men även ett lyckat drag av kapten Perra skulle det visa sig.
Mattias och Steen knäppte visseligen till Jocke och Adam med en mäktig avgörande puttoff på nian. Ryktet går om att Jocke snart, vilken dag som helst kommer över chocken och börjar prata igen.
Men sen var det över. Fyra raka segrar avslutade Europa med andra dagen. Teabaggers slog Winzell och Peder i första rundans sista match.
Mattias och Steen kämpade hårt mot Stenne Peter men Stenne säkrade segern när han med darrande händer satte en klurig nerförsputt (som blir längre för varje gång Peter och Stenne berättar om den. Just nu ligger den på runt 7 meter men fortsätter öka)
Rookies vaknade till sist igång och tog sina första Ryder Kapppoäng när de slog Peder och Winzell och i dagens sista match tog Teabaggers imponerande sin tredje seger för helgen.
Vi passade även på att kasta in en liten bonustävling för de som inte riktigt tyckte att det räckte med 18 håls golf på lördagen. På Fågelbros korthålsbana avgjordes TrattIvans höstminne och fem spelare kom till start.
Det vi minns därifrån är att vi delade banan med nån som såg ut som en MC-snubbe. McCC passade på och försöka knocka honom med en boll när snubben letade boll i vattenhinder och på hålet efter svarade MC-snubben med att skicka två bollar över oss.
Nåväl, TrattIvans höstminne delades av Winzell och Pettson som båda gick de 9 hålen på -11. Steen kom trea på -10 och jumboplatsen delade Mattias och Adam på med resultatet -8.
7,5 mot 4,5 inför sista dagen! Den har vi redan rapporterat om men det kan vara värt ett par rader till.
På Stockholms GK skulle det avgöras. En av Sveriges älsta anläggningar för golf och det syntes. Klubbhuset andades golfhistoria och själva golfbanan var inte så lång men jäkligt klurig. Upp och ner mellan tee och green, blinda slag och smala fairways. En perfekt bana för darrande matchspel och det var USA som trivdes bäst.
På det hela taget en mycket trevlig helg. Boendet på Fågelbro får högsta betyg av de flesta. Tre bra golfbanor varav nog de flesta tyckte Värmdö var helgens bästa. En bidragande trivselfaktor var vädret som var i det närmaste perfekt alla tre dagarna. Solsken, lagom värme och ingen vind. Vad mer kan begära.
Minnesvärda diskussioner denna gång var bland annat:
-Alla gamla annekdoter om flyttgubbarnas liv och leverne.

ryderkapp

P