Mattias tog över Gyllene peggen!

I tre år har Jacke totalt dominerat Aalborgtouren och ingen har varit riktigt nära att hota honom i totalsegern. Inför lördagen såg det ut som att det skulle bli en fjärde raka seger. Närmast efter jagande Mattias var sju poäng från Jacke. Till Mattias stora glädje hade tävlingsledningen kryddat med massor av extratävlingar som gav chans till mycke bonuspoäng men det var nog ändå få som trodde att Jacke skulle släppa detta.

Men det var inte Jackes dag. Redan på hål 1 höll det på att gå riktigt illa då bollen spårlöst försvann men till slut hittades under en gren. Problemen fortsatte och när Mattias lyckades knipa extrapoängen för närmsast hål på femman började Jacke se orolig ut. Jacke repade sig men på hål 11 kom nästa smäll då Jacke duffade ner bollen i vattnet och därmed missade viktiga poäng för glory hole. Mattias klarade gl och spelade stabilt. Jacke kom tillbaka och knep längsta drive på 15 men fortsatte ändå att rasa i leaderboarden när många av de övriga spelarna gjorde starka avslutningar.

Mattias låg i slagläge men fattade ett horribelt beslut på 18 där han plockade fram drivern på tee 41. Bollen, som han spelat 17 hål med, försvann spårlöst ner på Silvens strand. Mattias lämnade 18:e green med en dubbelbogey rosenrasade i tron att han spelat bort både SVV Open och Aalborgtotalen.

Men när resultaten summerades visade det sig att Mattias var ett ynka poäng före Jacke i totalen. Senare under kvällen gjordes kontrollräkning vilket bekräftade resultatet. Adam och Steen behöll tredje samt fjärdeplats. Årets slutspurt svarade Peter för som klättrade från nionde till femteplats med sin finfina Aalborg 8. Peter och Lasse var för övrigt de enda två som klarade alla bonustävlingar vilket var extra imponerande.

Även Mange gjorde en stark slutspurt när han hoppade från elfte till sjätteplats. Pettson, Stenne samt fjolårstvåan Peder hade en tung dag och rasade. Peder slutar 11 i touren vilken måste ses som ett misslyckande efter en så fiin placering ifjol.

Slutresultatet i Aalborgtouren 2016

aalborg8_small

aalborg8_big

P