Mästarlaget

Mästarlaget: “Vi förlorade mot ett för dagen bättre lag”

Det var två hängande huvuden som mötte pressen efter nederlaget i lördags. Per och Mattias hade just förlorat mot Magnus och Peter med 8 poäng.
-Tråkigt, mycket tråkigt. Men det är bara att lyfta på hatten och gratulera team next tee för en väl genomförd match. Vi förlorar mot ett bättre lag idag och resultatet är odiskutabelt, konstaterar Per och Mattias.
Kan ni ta oss igenom matchen ur er synvinkel?
-Ja, det börjar bra. Vi tog direkt ledningen med två på första hålet och det kändes som vi kom in i det bra. Tyckte det märktes inledningsvis att nerverna satt utanpå kroppen hos Peter och Magnus när de vinglade iväg i sin golfbil för att leta efter Peters boll ute i skogen på första hålet. Men sen nålar Mange i en imponerade birdie på andra hålet efter en mycket vackert inspel. Det kändes som det var slaget som låste upp deras nervknutar. Mange var grym första 9, han noterar 21 poäng och då är det svårt att hänga med. När sen Peter faktiskt också började bidra lite sista 9 kändes de oslagbara.

Inför mötet var har det varit mycket snack om uppladdningen. Vad har ni för kommentarer runt det?
-Nej, inte så mycket. Det är klart att det har skillt sig lite på hur vi laddat upp. Medan Peter och Magnus bott på rangen, i svingstudion och på kronholmens 9-hålare samt tagit närspelslektioner har vi laddat på mer normalt sätt. Det var uppenbart att vi inte kom tillräckligt förberedda för detta möte. Men, det finns ingen ursäkt, Peter och Magnus vann rättvist idag.

Vi har fått rapporter från banan om att psykningarna duggade tätare än någonsin under dagens runda. Stämmer det?
-Jaså, nej det var inget vi tänkte på. Det är klart att både Magnus och Peter inte bara är fantastiska idrottskillar och duktiga golfspelare. De har dessutom ett ganska bra munväder som går för högvarv men det hör ju till. Vi försöker spela vårt spel och inte falla in på det spåret. Vi försöker istället lyfta fram det positiva. Perra vann matchens fairplay-pris och det var kul tyckte vi.

Ni låter nästan lite för nedslagna tycker jag. Stämmer det trots inte allt att ni är i fortsatt ledning med totala 6-2 i matcher i totalställningen mot Next Tee?
-Ja, det stämmer ju. Eller tydligen så är den officiella ställningen 5-2 enligt vissa källor. Vi får se om vi får till ytterligare en match innan säsongen är över men det brukar ju historiskt sätt vara svårt att få till matcher mot Next tee.

P