Masse tog hem Sliterysare

Han har varit en smygare hela touren och haft segervittring ett par rundor men alltid blivit omsprungen på slutet.
I lördags löpte dock Masse hela vägen in i kaklet.
Med otroligt starka 69 netto tog Masse segern i Aalborgstourens nionde deltävling. Masse fanns med i toppen redan från start och tillsammans med högoddsaren Pettson ryckte de ifrån första 9. Men bakom ledarna var det jämnt. Bakom Pettson och Masse var det flera som jagade. Bland annat smög Magnus, Perra och framför allt Peter med bra första nio.

På sista nio tappade dock Pettson och Magnus tätkänningen genom lite svajigheter. Perra fick, eller återfick, ryggproblem och försvann. Johan, Silven och Håkan gick inte att känna igen fullt ut och även om de alla stundtals bländade till med birdies så fanns det inte mycket till stabilitet.

Jacob och Mattias började båda utan några stordåd men när de gick in på sista 9 började de båda röra sig uppåt i leaderboarden. Jackes spurt var grym med birdie på 16 och 17 samt ett monster till drive på 18. Tyvärr blev Jackes inspel på 18 inte lyckat. Mattias puttning började sitta sista nio och inför det 18:e hålet var det delad ledning mellan Peter, Masse, Jacke och Mattias.

Segrande ur striden gick som sagt Masse.

Längsta drive knep Jakob och närmast flagg tog Perra.

I leaderborden blev det väldigt få platsskiftningar. Pettson gick förbi Tony. Med sin fina score gjorde Masse ett ryck från Perra i kampen om femteplatsen. Masse kan nu sikta in sig på att bli bäst i Dalhem genom att ta in 7 slag på Johan som är närmast framför. Peter kan ha akterseglat Håkan i brödrakampen. Peter leder nu med 10 slag inför sista rundan. Mange tappade i toppen och är nu 11 slag efter Jacke som har andraplatsen. Jacke har 9 slag upp till ledande Mattias.

Scorekort och resultat runda 9

Leaderbord

P