Mäktiga dramat i Göteborg

Gotland vände ett hopplöst underläge till seger i sista rundan. Gotland vann 6 av 8 matcher i avslutningsrundan och segrade därmed med ett ynka poäng.
-Det finns många hjältar en sån här dag, säger gotländske kaptenen Mattias och fortsätter lyriskt berätta:
IMG_0593-Ska man nämna någon speciell så vill jag hylla Stenne som lyckades slå omöliga Enocsson i sistan rundans första match. Detta tände gnistan. Vill också berömma Peter som är Gotlands starkaste kort under denna helg. Peter är ensam om att gå obesegrad när han lämnar Göteborg med 2 oavgjorda och 2 vinster.
Det såg annars länge mörkt ut för gotlänningarna. Göteborg regerade i första dagens bestboll trots att man inför tävlingen nåddes av ett skräckbesked. En av lagets ankare hade, mitt i göteborgsnatten, hamnat i en duell med en hund om en varmkorv. Hunden vann, spelaren fick ge upp korven, en liten bit av sin hand samt lämnade duellen med en stukad fot. Nu hade Göteborgarna viss beredskap för detta och lyckades blixtinkalla en reserv.
Efter första rundan ledde hemmalaget med 3-1 efter starka matcher av Magnus, Magnus, Magnus, Anders, Stefan och blixtinkallade Wayne. Gotland stoppade blödningen i andra rundan genom att få till delning i många tuffa matcher.
Inför sista dagen var Göteborg i ledning med 1 poäng så med de 16 poäng det spelades om sista dagen kändes tillställningen helt öppen.
Avgörandes spelades på vackra Delsjö GK som förutom lite vinterskadade greener var en riktigt skön bana. Göteborgarna ryckte under första rundan. Det var återigen starka insatser av Magnus, Magnus och Magnus. Den som blommade ut mest var dock unga hoppet, och Göteborgs svar på John Daly, Richard. Han hade chockat gotlänningarna med sina 260-metersdrivar redan första dagen och även dag 2 slog han drivrar länge än en häst sparkar. Richard bombade hem båda sina singelmatcher sista dagen.
Inför sista rundan ledde Göteborg med 3 poäng men det var då Stenne satte ner foten och styrde om skutan till Gotlands fördel. Stenne föll tidigt i underläge mot Enocsson men med en birdie på 13:e hålet påbörjades vändningen. Stenne vände på skutan och vann med  2. Det ingöt mod i hela Gotlandslaget som vann 6 av 8 poäng i sista rundan.
Slutresultatet skrevs till 13-12 och det var Gotland som fick flyga hem med den gigantiska trofén.
-Det har varit en fantastisk helg på alla sätt som göteborgarna ordnat för oss. Vi är fast beslutna om att välkomna dem med samma klass på arrangemanget när de ska försöka vinna tillbaka bucklan om ett år.
P