Magisk putt i stormen räddade The veterans

Idag inleddes Skåneveckan 2013 års Skånevecka. Vi har tagit oss till Österlen och fina anläggningen Lilla vik. Första dagen innebar en Texas scramble i lagtävlingen mellan The veterans (Peter, Perra, Zedda, Magnus) och The rookies (Håkan, Masse, Pettson Mattias).Utropstecknet i första bollen var Masse. som överraskade. Det var en nya Masse vi fick se. Han har kryddat sitt alltid så suveräna närspel med ett klart bättre långt spel samt även lagt sig till med ett par nya byxor. Idag bar han fram sitt lag till en säker seger mot Perra och Peter. Tillsammans med Håkan ledde Masse från i stort sätt start till mål.

-Håkan och Masse spelar bra och det är ingen av dem som sticker utan de kompletterade varandra bra. Jag är impad av Masse som jag aldrig sett spela så här bra förut, erkänner en inte alltför nedslagen Perra efter förlusten.

Rycket kom från Masse och Håkan sista nio och redan på hål 15 var den första poängen i hamn för The Rookies.

I den andra matchen blev det mer dramatiskt. Pettson och Mattias chocköppnade och ryckte snabbt till ledning med tre. Stabilt höll dem Anus och Psyho på behörigt avstånd. Emellan åt så fick Team anal lite kontakt med de djupt fokuserade Östergarnskrigarna. Efter 9:ans kaffe påbörjades jakten tillbaka verkade som de hade Boost i kaffepannan. Till slut vid 16 var team anal i fatt och stämningen började bli tyst och kall.

Slutet är som en saga som lika gärna skulle kunnat utspela sig på Augusta eller någon annan stor PGA tävling. Hål 17 tog Östergarnskrigarna efter det att analerna dabbat sig på green. Väl framme vid hål 18 kunde man ta på stämningen. Zedric the entertainer och Mattias öppnade med varsin vansinnigt långa drivar.

Till slut så ligger Team Anal i brygga och Ö-Krigarna stod och slickade sig om munnen och hade nästan räknat hem segern. Då klev han fram, giganten från Vänge. Han trotsade stormen och sänkte en makalös 8-metersputt

Att det blåste storm, att greenen var såphal och att putten gällde ofantligt mycket gjorde bara bedriften än mer mirakulös.

Matchen var ett faktum. Oavgjort. Bra insats av båda lagen, fast surt och med svansarna mellan benen vandrade Ö-krigarna av med en känsla av förlust. Team Anal hoppade av artonde green jublande till publikens applåder från de övriga lagen på läktaren, en bragd hade man sagt i fotbolls kretsar. Typ jämför med Sveriges bragd i Tyskland när man hämtade upp 0-4 till oavgjort.

Om man skall nämna något om bankaraktären på Djupadals bana. En mycket öppen bana med en strategiska hinder placerad genomtänkt hela bana. Som namnet antyder var det upp och ner och vid ett par hål bjöds det på härlig utsikt över Österlen med Östersjön som bakgrund. Man lockades in i tron att man låg säker på fairway, men då skymtade man en liten bunker strax innan green. Idag var det dessutom blåsigt och sista nio var det stormvindar. Greenerna var snabba och ofta upphöjda.

Skåneveckan innehåller som vanligt så mycket mer än bara golf. Vi kan dra några axplock:

Resan från Oskarshamn till Österlen var lång och seg igår. Masse drog körlotten och körde gjorde han med bravur. I år har vi utrustats med ett fordon som på grund av några illa valda däck låter som ett reaplan!

Övertändning är en vanlig åkomma och idag var det Pettson, Masse och Mattias som var mest på. Efter frukosten hastade trion in till showen och hyrde vagn och ställde sig på ranchen på Lilla vik..

När de hunnit igenom halva sina spann kom Perra och sa:
-Packa ihop och gå till bilen. Det är inte den här banan vi ska spela.

P