Loftet tog hem spelet

Fredrik, Masse, Håkan och Mattias ingår alla i Team Loftet och de blev idag de Skånveckans tours första vinnare när de idag tog hem lagspelet. Spelplats för dagen var otroligt vackra och anrika Masters Course på Barsebäck och trots lite oroande väderrapporter inför rundan dröjde det inte länge förrän de kortarmade tröjorna återigen var plagget som prydde spelarna.

Förutom behagligt väder var banan i topptrim och för flera av spelarna var det första besöket på denna vackra golfjuvel. Att många av spelarna efter rundan pratade i ordalagen “den bästa banan vi spelat” vittnar lite om den kvalitet och helhetsupplevelse vi möttes av.

Som sagt var det avgörandet i lagtävlingen som stod på programmet. Det räckte för Loftet att ta en poäng för att säkra segern. Som andra boll gick representerade Perra och Zedda Längan och de mötte Masse och Mattias. Här imponerade Loftets Masse stort inledningsvis med bland annat chipen över bunkern på 6:an som helt klart aspirerar på veckans slag. Ordentligt grepp om matchen kopplade Längan på “sjöhålen” och när bollen nådde fram till 15:e hålet ledde Loftet med hela fem poäng.

Här påbörjade Perra och Zedda en klassisk upphämtning. Perra dånade hem Längsta drive på 16:e vilket fick Mattias att darrande skicka två drivar rakt ut i skogen. När man kom fram till 18 var ledningen nere i 1 upp. Perra drive svek honom denna gång men även Mattias darrade med driven. Även Zedda och Masse var långt från fairway men Zedda räddade sig med ett magiskt inspel. Perra och Mattias sträckade medan Masse satte en stabil 2-poängare. När det väl skulle avgöras var det på Zeddas axlar den tunga bördan vilade. Han behövde sätta en 1,5 meters putt för att få till oavgjort.

Luftet runt 18:e green kändes laddad med elektricitet och det enda som hördes var Zeddas hjärta som pumpade snabbt likt en upptempolåt. Putten satt och delningen var ett faktum.

I den andra matchen var det dock inte lika dramatiskt. Håkan satte tonen tidigt och malde ner Mange och Peter både via fint golfspel men även via diverse verbala attacker. När även Pettson kom igång rann det iväg till ganska stora siffror och till slut stannade det vid hela 9 upp till Pettson och Håkan mot Mange och Peter. Efter rundan refererades denna boll till som “surbollen”. En gång under rundan verkar dock förbrödring ha skett och det var när ett gäng danskar försökte pricka dem och allihop i hast fick kasta sig i skydd bakom Magnus stora bag. Efter rundan var besvikelsen märkbar hos Peter och Magnus efter rundan men bland Loftets anhängare var tongångarna desto gladare efter totalsegern i lagtävlingen.

 

P