Klassisk kollaps i Aalborg 3

Van de Velde, Mcilroy, Spieth. Golfhistorien är full av fantastiska lirare i ledning kollapsat på sista nio. Till den listan lägger vi idag till Mattias och Steen som båda kollapsade på sista nio och lämnade över segern till Jacke.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=3pqOxC9xaC8[/embedyt]

Mattias, som såg sin chans när tävlingsvärdarna i traditionens tecken gått tillbaka till spelformen Slagspel, ångade på och med en spektakulär birdie på nian var han i ledning med 3 slag före ett koppel av spelare. Sista nio började Steen en imponerade upphämtning och med spektakulärt crosscountryspel utan att någonsin vara nära fairway gick han fram i ledning. Han var i trubbel på i stort sätt alla hål men värst var det på 17 där det såg riktigt mörkt ut.
Steen redde dock upp det och stod på tee inför sista hålet i ledning med två slag.

Då kom den, kollapsen. Första drivern skickade Steen out till vänster. Andra drivern gick till höger och hittade vattenhinder och redan där var det klart att det inte skulle bli någon andra raka seger för Steen.

Steens kollaps öppnade på nytt för Mattias som hade chans på seger om han satte ett par på sista hålet. Mattias inspel på 138 meter blev för långt och han slutade på bogey och därmed var det Jacke som tog hem Aalborg 3. Jackes runda började lite sådär men imponerade sista nio.

I övrigt kan nämnas att årets nya grepp med värdar för varje tävling såhär långt är en succe´. Gårdagens värdpar Håkan och Peder hade brett mackor och bjöd på dricka efter nio hål. Trots att vissa saknade kaffet så var detta ett mycket uppskattat grepp och efteråt hyllades värdparet stort i sociala medier. Att deltävling dessutom avgjordes på Gotlands Augusta i perfekta förhållande gjorde naturligtvis inte saken sämre.

Leaderboard>>

Totalscoren

aalborg3re

P