mån. okt 25th, 2021

Årets första runda på hemmaplan avklarad. Visst, Peter och Per har visseligen i år tjuvstartat genom ett träningsläger på Patalavaca men i söndags var det alltid dags för första riktiga Skåneveckanrundan för året.
Spelplatsen var Kronis 9-hålare och allt kändes som vanligt med en rå men hjärtlig stämning.

Den långa vintern var som bortblåst och alla moment kändes igen. Fyrbollen men Peter, Per, Magnus och Mattias hann inte ens komma in i bilen innan första grälet uppstod. Förutom Perras traditionella miniutbrott över packningen av bagar rörde första grälet om man skulle ha bärbag eller ej.

Peter, Per och Mattias valde alla bärbag vilket föranledde att de på vägen ut till Vibble SMS:ade Magnus med tips om att också ta bärbag. Detta var i själva verket dagens första psykning, slugt arrangerad av Peter. Peter visste mycket väl att Magnus sålt sin enda bärbag till just Peter och fick den intet ont anande Mattias att skicka SMS:et.
Det hela slutade, som vanligt, med att Perra var den som fick ta mest skit!

Väl vid första tee kom utmaningen. Årets mästarmöteuppsättning är Mattias och Magnus mot Peter och Perra och det blev en klassisk bästboll/sämstboll. Namnen på lagen tog lite tid att reda ut.
Magnus och Mattias bestämde sig för att de i år kommer heta Team Rallykatterna. Namnet har nån form av skum anspelning på att det går fort men ibland lite snett (som i rally) men de klarar alltid cuten (som alltså i katterna, cuten).
Peter och Perra heter Team Patalavaca men eftersom de något mer obildade Magnus och Mattias inte kunde uttala det blev det istället Team Pattar&Assul.

Banan?
Jadå, 9-hålarn var helt ok. Greenen hade på något magiskt och kemiskt sätt blivit gröna. De var inte så snabba men däremot jämna vilket gjorde de helt OK att putta på. Farwaiy va inte så sur och bollen låg för det ofta bra. Det som vittnar om detta är att frågan om fri dropp aldrig kom på tal.

Resturangen?
Här har det hänt saker på Kronis. Ny häftig meny men lite mer ”golfrätter”. Perra, Peter o Magnus avnjöt en bacon och ägg innan rundan och alla såg belåtna ut. Mattias, som kom direkt från frukostbordet, nöjde sig med en kopp kaffe och det smakade också bra.

Spelet?

Magnus – Började helt ok och spelade stabil golf första hålen. De sista hålen började dock hans närspel att spela allan med honom rejält. Det var toppar hit och duffar dit vilka blev synliga som ett gäng liggande ettor i scorekortet.

Peter – sprudlade som vanligt av golfenergi och svarade för en bra insats. Drivarna var bra, järnspelet lite svajigt men närspelet helt under kontroll.
Vill minnas att han ramlade in på 14 poäng på premiärrundan.

Perra – nya superperra bjöd kvällen innan de övriga på en inblick i sitt monsterträningsprogram. Träningen verkar ha gett resultat och det var en ny stabil perra som syntes på banan. Den ihopkrympa hållningen har förvandlats till en karl med pondus. Rak i ryggen och med huvet högt sköt perra ihop en 18 poäng med mersmak i premiären.

Mattias – klev direkt in i samma stil som fjolårets säsong slutade. Två birdies, en bogey och resten par gav 21 poäng i premiären.

Mästarmötet – blev som vanligt dramatiskt och det var på sista putten det avgjordes. Perra hade en dryg tvåmetersputt för delning men missade med en hårsmån och således gick årets första mästarmöteseger till Team Rallykatterna med 1 upp.

One thought on “Kalvar på grönbete”
  1. Kan bara säga att vi alla var djupt imponerade av Mattias spel.
    Fortsätter han denna säsong så här så kan vi skriva in honom som vinnare i allt han ställer upp i. Vi bugar och bockar samt rullar oss i stöven efter den överkörningen.
    Lite imponerad över Oldtimer också som ser ut att kunna hålla hela 18 håls rundor i år.

Lämna ett svar

P