Johan och Mattias starkast runt Koggen

Förutsättningarna kunde Aalborgtouren inte klaga när premiärrundan spelades ikväll på Kronholmens 9-hålare. Visst har vi en frisk bris, som dessutom verkade ha en tendens att blåsa motvind hela tiden, de första nio hålen.
Det var dock varma sommarvindar som dessutom avtog samtidigt som solen sakta sänkte sig vackert ner över natursköna Kronholmen.

Spelet då, ja första bollen var det bra spel. Masse startade starkt men när han började bråka med två bunkrar på hål fyra gick det sedan lite utför. En lite sliten Masse höll ändå ihop spelet hyfsat och vandrade in på 89 slag.

Peters stormform håller i sig och han såg länge ut som dagens vinnare. På 18:e hålet spelade dock banan ett spratt med honom. Hans första boll försvann spårlöst och när sedan den provisoriska också försvann tvingades Peter krypa i mål med en Uppsala och svansen mellan benen. Trots detta finfina 81 slag och en tredje plats.

Peter passerades på sista hålet av Johan och Mattias som båda gjorde 77 slag (79 men GH + annat). Johan, sin vana trogen, gick fram som en furie första nio men blev mänsklig sista nio. Mattias, också sin vana trogen, gjorde tvärtom. Svajigt första nio för att sedan hitta rätt sista nio.

I den andra bollen var det lite mer High Chaparall. Tony, som dessutom gjorde säsongsdebut var lite upp och ner men efter en stark avslutning blev det 88 slag.
Perra hade en jobbig runda men svarade ändå för rundans mest uppmärksammade slag.
På hål 10, just när Masse skulle putta sin boll kom det plötsligt en boll inrullande på green. Det visade sig vara Perra som slagit en monsterdrive från utslaget, som enligt scorekortet var 268 meter, upp på green. Bollen rullade rakt in i Masses puttlinje varpå Masse, sin vana trogen med bibehållet lugn, konstaterade att:
-Ja, den där får jag väl markera.

Mange såg också ut att ha en kämpig runda men han jobbade och slet sig ändå fram till att bli bäst i bollen 82 slag. Jobbigast hade nog ändå Pettson det i dagens runda. Pettson fick det inte att stämma alls idag.

Längsta drive vanns av Magnus på en duffad drive som inte var lång men det var den enda drive som letade sig in på farway. Mattias tog närmast hål.

Extra tack till Mange Olsson på Visby GK som skänkte en superfin tavla som förstapris till bästa nettoscore.

P