Jakob träder fram!

Nyheterna har jagat Jakob för en kommentar hela dagen till det som hänt, och runt lunchtid idag träder han fram offentligt. Jakob säger att han inte förstår varför detta blossat upp till en så stor nyhet. Han påstår sig haft en tung säsong 2013 där han känt många gånger att han spelat på för lågt handicap. Han erkänner också att de nya klubborna har haft en viss inverkan i beslutet.
– Förut hade jag en naturlig draw i mina järnslag men med de nya klubborna har en tråkig slice dykt upp, säger en lågmäld Jakob till Nyheterna. På våra frågor kring fusk och handicapmygel så menar Jakob på att den tanken aldrig varit på tal.
– Nej jag anser att alla vi i Skåneveckans vänner borde ligga på samma handicap för att det ska bli en jämnare balans i tävlingarna.
– Många av oss har ju svårt att nå hela vägen fram, och många gånger så ligger spelarna på fel handicap i gänget.
– Är det någon speciell spelare du tänker på? – Nja men Perra verkar ligga lite lågt också, han borde nog höja sitt handicap också anser jag. Pettson lika så!

Det tror dock vi på redaktionen inte stämmer utan en simpel bortförklaring och dålig ursäkt för det horribla tilltag som Jakob gjort.

Vi har också försökt att nå Rickard “Rättrådig” Pettson för en kommentar idag, men han verkar ha rökt på mer än vanligt i Kattviks röken. Vi vill få en kommentar gällande regler kring detta eftersom det finns tydliga tecken på att spelarfusk funnits tendenser till tidigare i Skåneveckans vänner, och Pettson som håller i lagboken vill vi att han reder ut begreppen kring sådana tilltag. Vi återkommer senare idag när Pettson rökt färdigt.

/Golfreporter Göran Zachrisson för Nyheterna.

P